Utredningsspecialist

Utredningsspecialist

Vi letar alltid efter talanger som vill delta i vår resa och bidra till att ytterligare stärka vår marknadsledande position. Vi strävar efter att bli en av de bästa organisationerna i Norden, inte bara för våra kunder utan även för våra anställda. Vi drivs av laganda och tillsammans bygger vi en öppen och kreativ arbetsmiljö att trivas i varje dag.

Är du en person med utpräglad integritet och rättskänsla som känner att etik och moral är dina ledord? Tycker du att följande stämmer in på dig: Samarbete, kvalitet, självgående samt en förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker? Då tycker vi att du ska läsa vidare.

Ditt uppdrag

Som utredningsspecialist säkerställer du att information i UC: s databaser om personer och företag är korrekt. I tjänsten har du kontakt med våra kunder, dels för att uppfylla våra legala krav avseende säkerställande av uppgifters riktighet och rättvisande, men även att hjälpa våra kunder i olika situationer. Vidare undersöker du eventuella felaktigheter genom att ta in data från omfrågad/kund, myndigheter m fl och tyda informationen och ta ett beslut. Du ansvarar självständigt för att rätt beslut fattas huruvida uppgift är missvisande/felaktigt utifrån bl a kreditupplysningslagen.

Utöver ovanstående så får du möjligheten att arbeta med att identifiera och driva automations- och effektivitetsaktiviteter inom Customer Operations samt delta i projekt med fokus på modernisering och kvalitet.

Relevanta kvalifikationer för denna roll

Vi söker dig som har en examen inom juridik, ekonomi eller samhällskunskap på högskolenivå eller motsvarande. Alternativt om du har minst 2 års arbetserfarenhet som handläggare inom myndighet eller inkassoföretag.

Då du kommer att ha kontakt med många olika intressenter såsom omfrågade, kunder och myndigheter är det viktigt att du kan kommunicera pedagogiskt och tydligt. Ett led i detta är att du behärskar svenska och engelska flytande, i skrift såväl som tal. Ytterligare språkkunskaper är meriterande men inget krav.

Datorvana och baskunskaper inom Officepaketet ser vi som en självklarhet. Likväl ser vi en god förmåga att hantera tuffa samtal från våra kunder på ett objektivt och icke-provocerande sätt och samtidigt med hög etik och respekt som en framgångsfaktor för att passa i denna roll.

Vad du kan förvänta dig

Du kommer att bli en del av vårt härliga utredningsteam om 4 personer. Inom teamet finns gedigen kunskap och ett gott kollegialt samarbete. Då UC befinner sig på en utvecklingsresa är det mycket upp till dig hur du vill se din egen utveckling inom koncernen.

Titta gärna på vår film längre ner i annonsen för att få en känsla av vilka vi är.

Om du vill veta mer

Du är varmt välkommen att kontakta mig om du har frågor om positionen eller om oss som företag. Vi bearbetar ansökningarna löpande och tjänsten kan därmed komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vänta därför inte med att söka! Vi önskar att ansökningshandlingarna ska innehålla CV och en kort beskrivning av dig som person, klicka på ansökningsknappen nedan för att komma vidare. Vi har tyvärr inte möjlighet hantera ansökningar som skickas till oss via e-post.

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Suzana Bromander
Telefon 076-540 95 59
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

UC is one of the leading business and credit reference agencies in Sweden. The company provides digital refined business information and comprehensive credit reports that enable companies and private individuals to make intelligent decisions. Customers include companies, private individuals and the public sector. Since July 2018, UC Group is a part of Asiakastieto Group Plc. In 2017, Asiakastieto Group's net sales totaled EUR 131 million and at the end of 2017 the Group employed nearly 500 people based in seven cities in Sweden and in Finland.