Senior utredare/samordnare järnväg tidiga skeden till Tyréns

Senior utredare/samordnare järnväg tidiga skeden till Tyréns

Tyréns arbetar med samhällsbyggnad och målet är att skapa bättre förutsättningar för dagens och framtidens städer. Skickliga ingenjörer, arkitekter och samhällsplanerare gör skillnad varje dag. Tyréns är en nyfiken och engagerad arbetsplats där innovation och hållbarhet visar vägen. Satsning på forskning och utveckling är en central del i verksamheten. Nu kan du vara med och påverka morgondagen. För att framtiden spelar roll.

Vill du arbeta med att skapa bättre förutsättningar för hållbar infrastruktur? Har du erfarenhet av utrednings- och planeringsfrågor infrastrukturuppdrag? Tyréns i Stockholm nu en satsning inom området planering och utredning i tidiga skeden järnväg och därför har en ny avdelning startats. Satsningen innebär att du får stora möjligheter att vara med och forma verksamheten och tillsammans med andra bidra till den nya avdelningens framgång.

Om tjänsten

Inom kompetensområde järnväg har Tyréns stor samlad kunskap om alla typer av spårbunden trafik. Uppdragen spänner från små projekt med ett fåtal deltagare till stora multidisciplinära regionala och nationella infrastrukturprojekt. På stockholmskontoret finns sedan tidigare två avdelningar med fullt fokus på järnväg och de pågående projekten är många och spännande.
Som senior utredare och samordnare får du en mycket viktig roll. Du får driva egna uppdrag och samtidigt vara med och utveckla yngre medarbetare - bygga en stark lagkänsla.
Arbetsuppgifterna kan till en början bli väldigt omväxlande, men fokus ligger på planerings- och utredningsuppdrag i tidigt skede.

I din roll ingår att:
 • med engagemang delta i och leda järnvägsuppdrag i tidiga skeden
 • ha förståelse för komplexa samhällssamband och i uppdrag kunna inta ett tvärvetenskapligt perspektiv med fokus på såväl teknik som människa, miljö och ekonomi
 • ha god kunskap om Trafikverkets och andra beställares uppdrag, ofta i en politisk kontext
 • kunna dokumentera fakta, analys och process och förmedla det i rapport- och presentationsformat
 • delta i avdelningens utvecklingsarbete och proaktivt bidra till företagets affär och arbetssätt
Det är meriterande om du har:
 • arbetat med väg- och järnvägssystem
 • arbetat med planering av transportsystem
 • kunskaper om planprocessen (lagen om byggande av väg och järnväg)
 • arbetat med avtal och har erfarenhet av förhandlingar
 • arbetat med åtgärdsvalsstudier (ÅVS)
 • kunskap om behovsanalyser av befintlig infrastruktur
 • kunskap om samlad effektbedömning (SEB)
Tjänsten är i Stockholm, där Tyréns sitter i fina lokaler på Södermalm. Du kommer att rapportera till avdelningschef Järnväg - Utredning och planering.

Är det här du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning teknik, ekonomi, samhällsbyggnad, väg- och vattenbyggnad, eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.

För att vara framgångsrik i denna roll ska du ha arbetat med infrastrukturprojekt (väg och/eller järnväg) i flertalet år.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper! Du är en självgående och affärsmässig ledare som har förmågan att delegera arbetsuppgifter och fatta egna beslut i det dagliga arbetet. Du är förtroendeingivande och drivs av att utveckla och effektivisera arbetet. Framförallt är du en serviceorienterad lagspelare som drivs av att stötta både medarbetare och kunder.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Tyréns med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Louisa Torstensson på 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Utredare, samordnare, uppdragsledare, järnväg, tidiga skeden, projektledare samhällsplanering, anläggning, mark, ÅVS, LCC, SEB, trafikanalys, järnvägsplan, järnvägsutredningar, klimatkalkyl, LCA, kapacitetsutredningar, behovsanalys, lokaliseringsutredning.
Mer info
Kontaktperson Louisa Torstensson
Telefon 08-120 50 423
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Recruitment
Sista ansökningsdag 20 aug (254 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar vi hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Vi har 2 700 medarbetare och verksamhet i Sverige, Danmark, England, Estland och Litauen. Tyréns är stiftelseägt och vår ägandeform gör det möjligt för oss att satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. Vi drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor.