Koncernredovisningsansvarig till Tyréns

Koncernredovisningsansvarig till Tyréns

Vill du bli en del av ett innovativt och expansivt bolag som bidrar till en hållbar framtid? Lockas du av att arbeta i en bred och utmanande roll i en europeisk koncern som växer både organisk och via förvärv? Och vill du ha det yttersta ansvaret för koncernredovisningen i ett bolag med starka värderingar? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi
Tjänsten innebär ett självständigt ansvar för bolagets koncernredovisning och du kommer att ansvara för att driva och vidareutveckla koncernredovisningsfunktionen. I koncernen ingår 15 legala enheter som ska konsolideras och du kommer att ha ett tätt samarbete med koncernens dotterbolag i Sverige och utomlands. Då Tyréns står inför en ny strategisk målsättning och fortsatt tillväxt kommer en stor del av rollen innebära utveckling av processer och rutiner. Du kommer att rapportera till CFO, som också ansvarar för M&A, Treasury och Business Control. Tjänsten är placerad på Tyréns huvudkontor vid Slussen, Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:
 • Ansvar för koncernrapporteringsprocessen från början till slut
 • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Upprätta årsredovisning för moderbolag och koncern, samt vissa svenska dotterbolag
 • Koordinering av rapportering och uppföljning
 • Kontakt dotterbolag, svenska och utländska
 • Upprätta kassaflödesanalyser kvartalsvis
 • Intern rapportering till koncernledning
 • Ansvar för koncernredovisningssystemet Unit4
 • Säkerställa policies och instruktioner avseende rapportering och intern kontroll
 • Kontakt med revisorer
 • Samarbete med M&A funktionen vid förvärv, upprättande av PPA, ”treasury”-frågor och likviditetsprognos
 • Ansvar för att IFRS regelverk efterlevs, löpande och i projektform vid till exempel ny standard
 • Driva och delta i olika redovisnings- och systemrelaterade projekt
Din profil
Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi och har därefter minst 5 års erfarenhet av operativ koncernredovisning, med fördel från en internationell förvärvsintensiv miljö där IFRS tillämpas. Vi ser gärna att du dessförinnan har arbetat som revisor. Du är systemintresserad och har praktisk erfarenhet av att utveckla och effektivisera processer. Vidare talar och skriver du engelska obehindrat.

Du som person
För att passa in på Tyréns är du en driven och prestigelös person som trivs i en föränderlig miljö. Eftersom rollen innebär ett självständigt ansvar för koncernredovisningen ställer detta krav på din förmåga att skapa struktur för ditt arbete. Du besitter förmågan att identifiera och ta initiativ till förbättringsmöjligheter inom ditt ansvarsområde samt slutföra det du påbörjat. Då rollen innebär ett brett ansvar är det viktigt att du är en flexibel person som är bra på att prioritera och hantera flera uppgifter igång samtidigt. Det är även av högsta betydelse att du har en god kommunikativ förmåga och är bra på att samarbeta då du kommer att ha flera kontaktytor både internt och externt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Tyréns med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se eller via länken nedan. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem på tfn 073-384 23 94 alt Caroline Björk på tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad och är en Nordeuropeisk koncern som tillsammans med sina partners och kunder skapar de hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Koncernen har en hög strategisk ambition att vara marknadsledare vad gäller kompetens, kundvärde och innovation och har de senaste åren redovisat branschledande tillväxt. Tyréns är stiftelseägt och har en omsättning på ca 3 miljarder SEK. Bolaget har ca 3 000 medarbetare och verksamhet i Sverige, Danmark, England, Estland och Litauen. Företaget blev utsett till Sveriges 7:e bästa arbetsplats enligt Great Place to Work 2018.

Läs mer om företaget på www.tyrens.se