Verksamhetsutvecklare

Verksamhetsutvecklare

Tullverket söker verksamhetsutvecklare
Tullverket är inne i ett spännande utvecklingsarbete som innebär förändrade arbetsmetoder, elektroniska lösningar, automatiserade samt standardiserade processer och arbetsmetoder. Vill du vara med och bidra till att förbättra vårt arbetssätt så att vi blir än mer effektiva i det vi gör? Både att vi gör rätt saker och att vi gör dem på rätt sätt.

Tullverkets Underrättelseavdelning söker nu en erfaren och driven person som verksamhetsutvecklare. Tjänsten innebär att utgöra ett stöd i förändringsarbetet för hela avdelningen och inom Tullverket. Underrättelseavdelningen erbjuder ett spännande och variationsrikt jobb inom en verksamhet som präglas av hög kompetens och tidvis högt tempo.
Tullverkets operativa verksamhet delas in i fyra avdelningar: Kontroll-, Uppbörd-, Tullkriminal- och Underrättelseavdelningen.

Underrättelseavdelningen bedriver underrättelseverksamhet med leveranser till alla delar av Tullverket. Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord och består också av Tullverkets selekteringscenter (TSC) samt enheten för strategisk analys och nationell desk (SAND).

Dina närmaste kollegor är avdelningsledningen, avdelningens ledningsstöd, andra verksamhetsutvecklare/ verksamhetsarkitekter, projektledare, sponsorer, verksamhetsrepresentanter, konsulter med mera.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare i Tullverket arbetar du nära verksamheten och har insikter i hur processer och verksamhet fungerar. Du har stor förståelse för hur verksamhetens behov.

I din roll som verksamhetsutvecklare kommer du att:
 • Delta i utvecklingsprojekt för att ta fram verksamhetens behov och krav.
 • Arbeta med olika verksamhetsutvecklingsmetoder och verktyg.
 • Delta i, planera, organisera, prioritera och följa upp arbeten.
 • Analysera och omsätta verksamhetsbehov och krav till lösningar eller förbättringar.
Vi söker dig som har:
 • Universitets- eller högskoleutbildning inom områden som är relevant för tjänsten eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av arbete som verksamhetsutvecklare.
 • Kunskap om hur man modellerar och analyserar en verksamhet.
 • Kunskaper kring hur digitalisering kan utveckla verksamheten.
 • Erfarenhet av att vara ett stöd till ledningen i utvecklingsfrågor.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.
 • Goda kunskaper i Officepaketet (Word, Excel, PP mm).
 • Svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har:
 • Relevant utbildning i verksamhetsmodellering.
 • Certifierad verksamhetsutvecklare eller liknande utbildning.
 • Erfarenhet av arbete som verksamhetsutvecklare i utvecklingsprojekt.
 • Erfarenhet av mötesteknik och facilitering, samt presentationsteknik.
 • Erfarenhet av uppdragsledning/projektledning.
 • Erfarenhet från underrättelseverksamhet.
 • Erfarenhet av modelleringsverktyg.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god förmåga att engagera och leda andra människor mot mål och kommunicerar på ett klart och tydligt sätt. Som person är du en social, kreativ lagspelare som drivs av att lösa kundens behov. Du arbetar med ödmjukhet, utan att du gör avkall på din profession. Prestigelöshet är en viktig egenskap och du bör tycka om att arbeta i och med grupper. Därför är det viktigt att du är trygg i dig själv, van att leverera och har en förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv samtidigt som detaljer är viktiga.

Tullverkets värdegrund ska ligga som grund i ditt arbete genom helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Referensnummer: PER 2022-1041.

Vi ser helst att placeringsort är på vårt huvudkontor på Tegeluddsvägen 100 i Stockholm, men vi är även öppna för alternativa placeringsorter på våra kontor i Malmö eller Göteborg.

Provanställning 6 mån tillämpas.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Befattningen är placerad i säkerhetsklass så säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Hanna Olsson, tel. 08-405 02 23. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson tel. 040-661 33 21 och för Saco-S, Katarina Hernhut tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 27 november 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.
Mer info
Kontaktperson Hanna Olsson
Telefon 08-405 02 23
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tullverket.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du ha ett meningsfullt och intressant arbete där du bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? I så fall är Tullverket något för dig. Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Inom Tullverket arbetar 2300 medarbetare inom många olika yrkesområden och alla bidrar på olika sätt till vårt uppdrag. Våra kontor finns på många orter runt om i landet från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Vi strävar efter att vara en modern och attraktiv arbetsgivare genom att ge eget ansvar och ha tillit till våra medarbetare och arbeta för att skapa en bra arbetsmiljö. Hos oss finns medarbetare med hög och varierande kompetens vilket skapar en dynamisk arbetsplats med stora möjligheter att lära sig nya saker och utvecklas i sin yrkesroll.