Tullverket söker informationssäkerhetsstrateg/CISO

Tullverket söker informationssäkerhetsstrateg/CISO

Säkerhetsfunktionen vid Tullverkets verksledningsstab kravställer och stödjer såväl kärn- som stödverksamheten inom områdena verksamhetsskydd och säkerhetsskydd.

Arbetet vid Säkerhetsfunktionen leds av Tullverkets säkerhetschef.

Som informationssäkerhetsstrateg/CISO arbetar du i ett team med övriga medarbetare vid säkerhetsfunktionen. Du kommer också att arbeta nära medarbetare från såväl annan stödverksamhet som från kärnverksamheten.

Tullverket har en ambition att utveckla informationssäkerhetsarbetet på bredden, såväl inom verksamhetsskyddet som säkerhetsskyddet, och där kommer du att spela en viktig roll. Du kommer att ha stor påverkan på utvecklingen av strukturer, metoder och processer, och vi ser gärna att du på ett offensivt sätt verkar för att integrera informationssäkerhetsområdet med andra discipliner. Du kommer också att ha möjligheter att påverka utformningen av rollen som sådan.

Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer att bli del av ett kompetenstungt och engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på arbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Informationssäkerhet är en prioriterad del inom såväl verksamhetsskyddet som säkerhetsskyddet, och behovet av utveckling och stöd inom informationssäkerhetsområdet ökar.

Arbetet innebär bl.a.:
Att du självständigt eller i grupp ska
 • utifrån befintligt ledningssystem, fortsätta arbetet med att införa och förbättra dess regelverk, rutiner och handledningar, och i detta ha en drivande roll
 • bidra med dina specialistkunskaper som deltagare i eller ledare för uppdrag och projekt som bedrivs inom myndigheten
 • genomföra rådgivnings-, informations- och utbildningsinsatser inom informationssäkerhetsområdet
 • genomföra riskanalyser, kontroller och olika former av uppföljning
 • verka för en ökad kunskap och ett ökat säkerhetsmedvetande inom Tullverket
 • delta i myndighets övriga säkerhetsarbete.
Vi söker dig som har:
 • akademisk utbildning inom exempelvis samhällsvetenskap, juridik eller med teknisk inriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • utbildning inom informationssäkerhet, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • minst fem års erfarenhet av arbete med informationssäkerhet
 • praktisk erfarenhet av att utveckla en organisations informationssäkerhetsarbete i enlighet med vedertagna standards, på såväl strategisk som operativ nivå
 • erfarenhet av arbete vid myndighet, gärna på central nivå goda
 • kunskaper i svenska såväl tal som skrift kunskaper i engelska såväl tal som skrift
 • kunskap inom Officepaketet
 • svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:
 • utbildning inom projektledning och/eller managementprocesser
 • Formell certifiering inom informationssäkerhetsområdet, exempelvis CISM, CISSP, CISA eller motsvarande
 • CIAO-utbildning
 • säkerhetsskyddsutbildning
 • erfarenhet av implementering av ISO/IEC 27000-serien erfarenhet av att integrera informationssäkerhetsarbetet med andra närliggande processer på strategisk nivå/informationsstyrning erfarenhet inom inom IT-styrning via metoder/regler (ex PM3, ITIL och agila metoder) erfarenhet av arbete med dataskydd (Dataskyddsförordningen och annan registerlagstiftning) erfarenhet av arbete inom säkerhetsskyddsområdet
 • B-körkort

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss ska du tycka om att arbeta i en miljö som präglas av öppenhet och respekt där vi har tilltro till varandras vilja och förmåga att utvecklas och ta ansvar.

Vi söker dig som:
 • är relationsskapande och har erfarenhet av att bygga nätverk och arbeta över organisatoriska gränser och med olika kompetenser
 • är strukturerad med god analytisk förmåga och kan se till helheter är offensiv och nytänkande, men har tålamod och förmåga att arbeta strategiskt mot långsiktiga mål
 • har en mycket god förmåga att kommunicera målgruppsanpassat, såväl muntligt som skriftligt
 • gillar att skriva formella dokument, exempelvis regler och rutinbeskrivningar
 • är självgående och kan ta egna initiativ och vågar ifrågasätta
 • på ett ärligt och öppet sätt kan föra en dialog med verksamheten oavsett nivå.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Dina personliga egenskaper är avgörande. Du måste på ett tydlig och otvunget sätt kunna förmedla ditt budskap på såväl ledningsnivå, som i den operativa verksamheten eller i ett tekniskt utvecklingsprojekt.

Övrigt
Referensnummer: PER 2019-922.

Placeringsort: Stockholm.

Tjänsten innebär resor, främst inom Sverige.

För tjänsten tillämpas förtroendearbetstid.

Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet och som en del i rekryteringsprocessen ingår därför säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen samt drogtest.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

För mer information och ansökan
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Carl Hedin, tel. 08-405 00 25. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson, tel. 040-661 33 21, info.tullkust@tullverket.se och för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65, saco@tullverket.se.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 19:e januari 2020. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tullverket.se/
Sista ansökningsdag 19 jan 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du ha ett meningsfullt och intressant arbete där du bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? I så fall är Tullverket något för dig. Inom Tullverket arbetar 2000 medarbetare inom många olika yrkesområden och alla bidrar på olika sätt till vårt uppdrag som är både att bekämpa brottslighet och ta in tull, skatter och andra avgifter till staten. Våra kontor finns på många orter runt om i landet från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Vi strävar efter att vara en modern och attraktiv arbetsgivare genom att ge eget ansvar och ha tillit till våra medarbetare och arbeta för att skapa en bra arbetsmiljö. Hos oss finns medarbetare med hög och varierande kompetens vilket skapar en dynamisk arbetsplats med stora möjligheter att lära sig nya saker och utvecklas i sin yrkesroll.