Optikingenjör till Trimble!

Optikingenjör till Trimble!

Trimble i Danderyd utvecklar och tillverkar optiska mätinstrument, totalstationer och skanningstotalstationer för lantmäteri- och byggmarknaden. Deras produkter är marknadsledande och står för både kvalité och tillförlitlighet. På Trimble R&D i Danderyd hittar du deras FoU-avdelning som består av cirka 90 ingenjörer som alla är högt kvalificerade inom sina områden. Du hittar även ett brett spektrum av kärndiscipliner som SW, elektronik, mekanik och optik. Är du i början på din karriär eller jobbat i några år och vill fortsätta karriären med en mycket lovande lärningskurva? Vill du jobba nära produkten och trivs med utvecklingen från ax till limpa? Tveka då inte med att skicka in din ansökan idag!

OM TJÄNSTEN:
I rollen som Optikingenjör kommer du få möjligheten att jobba produktnära i en modern och flexibel arbetsmiljö. Du kommer att vara involverad i utvecklingen av produkten från start till mål och jobba med spännande projekt, stora som små. Teamet inom optik består idag av 13 ingenjörer med ansvar för optik- och mekanikutveckling av instrument. Men rollen innebär även att du kommer jobba i tvärfunktionella team med utvecklare inom alla discipliner.

Genom att vara med i Trimble blir du också en del av en global och mångkulturell familj. Du kommer att omringas av kollegor som delar sina kunskaper och samtidigt utmanar dig för att uppnå din fulla potential. Utöver detta kommer det finnas goda möjligheter för dig att växa och skapa dig en kunskapsrik karriär inom företaget.

Några av arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Designa, utveckla och verifiera avancerad optik och optomekanik för Trimbles totalstationer.
 • Arbeta tillsammans mekaniker, elektronik- och SW-utvecklare i tvärfunktionella projekt och förstudier.
 • Arbeta tillsammans med produktion, inköp, service och andra discipliner för framgång för Trimbles produkter.
 • Följ din design från idé till produkt i nära samarbete med Trimbles egenproduktion.
VI SÖKER DIG SOM HAR:
 • En doktorsexamen eller masterexamen inom ett område relaterat till optik eller optiska system.
 • Praktisk erfarenhet av att verifiera, utvärdera och felsöka optik.
 • Starka analytiska färdigheter och genuint teknikintresse.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift, då språken kommer att användas i arbetet.
Det är inget krav, men meriterande om du har:
 • Erfarenhet av optiska simuleringar med raytracing eller fysisk optik (Trimble arbetar i Zemax).
 • Kunskaper om ströljusanalys, optomekanisk tolerans och lasersäkerhet.
 • Praktisk erfarenhet av att arbeta med lasrar i ett optiskt labb.
 • Kunskaper om ströljusanalys, optomekanisk tolerans och lasersäkerhet
 • Praktisk erfarenhet av att arbeta med lasrar i ett optiskt labb
 • Kunskap om miljöutmaningar med linser, kameror och lasrar
 • Erfarenhet av optiska ritningar och design av optomekaniska sammanställningar för produktion
För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du är en problemlösare som drivs av att hitta lösningar. Du ska även vara intresserad av produkten och vilja komma med idéer för att utveckla den i linje med företagets mål. Vidare är du också en lagspelare som besitter goda kommunikationsfärdigheter.

OM KUNDFÖRETAGET:
Trimble is transforming the way the world works by delivering products and services that connect the physical and digital worlds. Core technologies in positioning, modeling, connectivity and data analytics enable customers to improve productivity, quality, safety and sustainability. From purpose built products to enterprise life-cycle solutions, Trimble software, hardware and services are transforming a broad range of industries such as agriculture, construction, geospatial and transportation and logistics.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Det här är en direkt rekrytering vilket innebär att du kommer bli anställd av kunden från start.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: September
 • Placering: Stockholm, Danderyd
 • Rekryteringsansvarig: Linda Ye
 • Lön: Fast månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Friday Tech Recruitment
Sista ansökningsdag 8 aug 2022 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?