Teknisk Business Analyst till Tre

Teknisk Business Analyst till Tre

Trivs du i rollen att vara länken mellan verksamheten och IT? Har du förmågan att bryta ut högsta möjliga värdet av kravet och förmedla till stakeholders? Då ska du söka denna spännande roll!

Vår IT-organisation har cirka 300 medarbetare och du kommer ingå i Bill IT-teamet som består av 25 medarbetare. Teamet består av IT Produktägare, Business Analysts, utvecklare och testare där vi arbetar agilt med våra interna stakeholders för både vår svenska- och danska organisation. Bill IT hanterar utveckling för fakturering av nya produkter och tjänster så som exempelvis prisplaner, telefoner, rabatter och andra tilläggstjänster. Men vi arbetar även i projekt med ny spännande teknik som realtidsdebitering och 5G.

Om rollen
I rollen som teknisk Business Analyst arbetar du tätt ihop med vår IT Produktägare och med våra kravställare inom organisationen. Du förstår hur krav kan dellevereras för att få ut ett affärsvärde snabbt. Vidare förfinar och förmedlar du våra beställares önskemål och krav till våra utvecklingsteam så att ni gemensamt kan arbeta fram de bästa lösningarna.

Du hjälper även till med koordinering inom och utanför teamet. Vid större krav som kräver mycket planering och samverkan förväntas du ta ett mer projektledarlikt ansvar som kan innefatta planering, statusrapportering, riskanalys av leverans. Vid tillfällen förväntas du även tillsammans med utvecklingsteam göra överlämning till våra svenska och danska verksamheter och övriga avdelningar inom IT, till exempel vår Operationsavdelning.

Vi har alla våra roller men först och främst är vi ett team med samma mål. Det innebär att man ibland behöver hjälpa till med något annat än det man huvudsakligen ansvarar för, det kan till exempel vara att testa eller driva förbättringsarbete.

Vem du är
För att trivas i rollen så ser vi du är analytisk och har förmågan att bryta ner komplexa kravställningar till mindre delleveranser. Du kan snabbt sätta dig in i nya områden och förstå verksamhetens behov av systemstöd. Vidare är du lösningsorienterad, lyhörd och affärsmässig. Vi är ett internationellt team och det är därför en självklarhet att du talar och skriver engelska obehindrat och kan förklara komplexa lösningar på ett enkelt sätt. Det ligger i din natur att bygga långvariga relationer och du förstår värdet i hur ett nära samarbete bidrar till affären.

Vi söker någon som har en gedigen teknisk bakgrund och som har förmågan att arbeta med avancerade lösningar som involverar flera tätt integrerade system. Du har flera års relevant arbetslivserfarenhet som teknisk Business Analyst eller liknade roller så som Arkitekt eller teknisk Produktägare. Du är van vid agila arbetsmetoder och det är en fördel om du har erfarenhet från telekombranschen.

Vi erbjuder
Vi är ett multikulturellt team med stor erfarenhet och det finns utrymme att lära sig massor i en verksamhet i ständig förändring. Vi tror på att man växer med ansvar och tycker att det är en självklarhet att vi delar med oss av kunskap. Mycket av vårt arbete sker i teknikens framkant och är nytt för många, men samtidigt försöker vi se ödmjukt på våra brister och lära oss kontinuerligt.

Tre är en organisation som andas framåtanda, gemenskap, öppenhet och engagemang. Vi har flyttat in i toppmoderna lokaler precis intill Globen, byggda för våra medarbetare på Tre. Vi är stolta över vår mycket starka företagskultur där du dagligen möter glädje och drivna medarbetare och för sjätte året i rad har vi vunnit topplacering i Great Place to Work.

Din ansökan
Vi tar enbart emot ansökningar via denna annons och kommer hålla intervjuer löpande. Tillsättning av tjänsten sker enligt överenskommelse. Vid frågor kontakta rekryterande chef Per Axelsson på per.axelsson@tre.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Tre tror att livet blir roligare om vi upplever det tillsammans med andra. Därför arbetar vi varje dag för att göra det enklare för våra 2 miljoner kunder att dela sina upplevelser, åsikter och känslor med andra. Vi är övertygade om att det är kulturen på Tre som är huvudingrediensen för vår framgång. Tack vare detta har vi utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Varmt välkommen till Tre.