NOC ingenjör till Tre

NOC ingenjör till Tre

Om rollen
Network Operations Center ansvarar för att övervaka alla nätnoder och tillhörande IT system. Kort sagt är NOC en central funktion i Tres verksamhet och spindeln i hela organisationen som jobbar med drift av våra mobilnät. Genom ett tätt samarbete inom teamet och tillsammans med resten av Network organisationen vill vi nu ta nästa steg mot ett ännu smartare och mer automatiserat sätt att övervaka och drifta vårt mobilnät och våra tjänster.

I rollen som NOC ingenjör kommer du att tillhöra Network Operations som är en del av Tre Technology. Du kommer att tillhöra ett team som består av 11 personer som tillsammans övervakar Tres mobilnät och övriga kopplade IT system i Sverige och Danmark.

Som NOC ingenjör kommer du fokusera på att alla tjänster för våra kunder fungerar och att alla nätelement alltid är i drift. Processer och verktyg styr det dagliga arbetet och samtidigt arbetar vi ständigt med att optimera våra arbetssätt. Dina dagliga arbetsuppgifter kommer även innehålla aktiva åtgärder så som att hjälpa tekniker i fält och agera koordinatorer vid komplex felsökning och felavhjälpning. Vi står även inför en bred 5G-lansering och utvecklingen går mot en allt mer automatiserad övervakning där den stora volymen data kräver allt effektivare arbetssätt. Vi står inför en utmanande och spännande förändringsresa!

Rollen är väldigt varierande och passar dig som tycker om att arbeta brett inom ditt område. Tjänsten innebär schemalagt arbete dygnet runt, årets alla dagar.

Vi erbjuder dig
Hos oss omges du av seniora och kunniga medarbetare där ni arbetar parvis. Vi ser till att utbilda och ge dig möjligheten att utvecklas i en bred teknisk tjänst inom Telecom och mobiltelefoni, med grunden i drift.
Våra ledare har själv erfarenhet av din vardag och vi är ett kompetent team som stöttar varandra. Vi erbjuder en organisation som andas framåtanda, gemenskap, öppenhet och engagemang. Hos Tre finns alla förutsättningar för att du ska kunna utvecklas och se oss som en långsiktig arbetsgivare.

Vem är du?
För att lyckas och trivas i rollen som NOC ingenjör är du noggrann, hanterar högt arbetstempo samt har en drivkraft att alltid utvecklas. Du är nyfiken på och inser den unika möjligheten i att lära dig hur ett mobilnäts alla delar fungerar. Eftersom NOC är ett område med många kontaktytor ser vi att du är en positiv och kommunikativ person. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal då en stor del av ditt dagliga arbete inkluderar båda språken. Det är meriterande om du har erfarenhet av programmering.

Vi ser att du har högskoleutbildning eller motsvarande med erfarenhet inom teknik eller IT. Mot denna bakgrund ser vi att du nyss avslutat dina studier, alternativt har du ett par års erfarenhet inom liknande roll.

Den här rollen är placerad i säkerhetsklass. Aktuella kandidater kommer genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär bland annat krav på medborgarskap inom EU.

Din ansökan
Tjänsten är på heltid med start snarast med tillämpad provanställning på 6 månader och vi erbjuder fast månadslön. Vi tar enbart emot ansökningar via denna annons och kommer hålla intervjuer löpande. Tjänsten kan därför komma att tillsättas redan innan sista ansökningsdag. För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Magnus Zebuhr på magnus.zebuhr@tre.se.

Varmt välkommen till Tre!

#LI-PRIORITY
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 apr 2021 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Tre tror att livet blir roligare om vi upplever det tillsammans med andra. Därför arbetar vi varje dag för att göra det enklare för våra 2 miljoner kunder att dela sina upplevelser, åsikter och känslor med andra. Vi är övertygade om att det är kulturen på Tre som är huvudingrediensen för vår framgång. Tack vare detta har vi utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Varmt välkommen till Tre.