NOC Chef till Tre

NOC Chef till Tre

I rollen som NOC Chef kommer du att tillhöra Network Operations som är en del av Tre Technology. Du leder ett team som består av 11 personer som arbetar som 1st line inom dagliga driften av Tres mobilnät i Sverige och Danmark. NOC är en central funktion i Tres dagliga verksamhet och är den sammankopplande länken i organisationen som jobbar med drift av våra mobilnät. Genom ett tätt samarbete inom teamet och tillsammans med resten av Networks-organisationen arbetar vi ständigt med kontinuerlig effektivisering och driftkvalitet.

Du kommer in i en spännande fas då vi står inför en bred 5G-lansering!

Om rollen
Som NOC Chef har du en bred och varierande roll. Du kommer ansvara för den dagliga driftövervakningen inklusive incidentkoordinering samt leda och utveckla NOC teamet. Du arbetar nära dina medarbetare och verksamheten, vilket innebär att du till stor del arbetar operativt. Detta sker främst genom att agera eskaleringspunkt vid större störningar. Du agerar Change Manager, där du ser till att alla förändringsarbeten planeras, implementeras och följs upp ansvarsfullt och enligt gällande rutiner. Du är även drivande i arbetet att följa de regulatoriska föreskrifter som ålagt oss för säker drift.
Vidare har du övergripande budget- och personalansvar samt ansvarar för schemaläggning över dina 11 medarbetare och extrapersonal. I dina arbetsuppgifter ingår medarbetssamtal och skapa individuella utvecklingsplaner för dina medarbetare.

Med den stundande 5G-lanseringen runt hörnet ökar komplexiteten och antalet övervakade nodelement, vilket medför att vi vill utveckla driften mot mer automatiserade och effektivare arbetssätt. Här ser vi att du kommer vara en ledande kraft i vårt arbete kring hur vi kan modernisera och effektivisera våra processer och verktyg.

Tillsammans med övriga chefer på Networks ingår även schemalagd beredskap var sjunde vecka.

Vem är du?
För att lyckas och trivas i rollen som NOC Chef är du noggrann och gillar ett högt arbetstempo. Du har en förmåga att se helheten och snabbt kunna ändra prioritering genom ett flexibelt arbetssätt. Med intresse för närvarande ledarskap får du dina medarbetare att växa och utvecklas. Du använder din tekniska erfarenhet och positiva och lösningsorienterade attityd för att på bästa sätt leda teamet och individernas utveckling.

NOC är ett område med många kontaktytor och därför ser vi att har en god kommunikativ förmåga och tycker om att bygga kontaktnät. Du är duktig på att samarbeta med andra stakeholders. Vidare har du förmåga att se till driftens bästa och vågar fatta beslut, även om de kan vara tuffa.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal då en stor del av ditt dagliga arbete inkluderar båda språken. Vi ser gärna att du har erfarenhet från drift av mobiltelefoni eller IT, alternativt har du tidigare arbetat kvalitetsarbete inom mobiltelefoni eller kommunikationsnät.

Den här rollen är placerad i säkerhetsklass, därför är svenskt medborgarskap ett krav. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi erbjuder
Du får jobba tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor samt medarbetare som känner stor stolthet i vårt uppdrag och som arbetar kontinuerligt med att leverera Sveriges mest driftsäkra mobilnät. Du ges här möjligheten att utvecklas som ledare i en bred ledande teknisk tjänst inom Telekom och mobiltelefoni.

Vi erbjuder en arbetsplats där individuell utveckling är ett av våra fokusområden. Med hjälp av engagerade medarbetare och ledare och tillsammans med vår interna utbildningsenhet, vill vi ge dig verktygen att bli bäst på det du gör. Vi är en trygg arbetsgivare, som tar väl hand om personalen, vilket märks av de utmärkelser som vi årligen får - sjätte året i rad vi vunnit topplacering i Great Place to Work.

Ansökan
Vi tar enbart emot ansökningar via denna annons och kommer hålla intervjuer löpande. Tillsättning av tjänsten sker enligt överenskommelse. Vid frågor kontakta rekryterande chef Tom Nyström på tom.nystrom@tre.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Tre tror att livet blir roligare om vi upplever det tillsammans med andra. Därför arbetar vi varje dag för att göra det enklare för våra 2 miljoner kunder att dela sina upplevelser, åsikter och känslor med andra. Vi är övertygade om att det är kulturen på Tre som är huvudingrediensen för vår framgång. Tack vare detta har vi utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Varmt välkommen till Tre.