Head of Accounting, Redovisningschef, till Tre

Head of Accounting, Redovisningschef, till Tre

Din nya roll

I rollen som Head of Accounting / Redovisningschef är du ytterst ansvarig för redovisningsfunktionen på Tre, ett snabbfotat tillväxtbolag med en spännande bredd.
Vår verksamhet spänner sig från abonnemangsaffären med flera miljoner kunder till att driva en butikskedja med ca 50 butiker eller kontrollera en mångmiljardinvestering i nätverk och IT- infrastrukturen. Tre i Sverige ingår i en organisationsstruktur med flera underbolag och systerbolag.

Som chef för vår redovisningsavdelning kommer du att märka vad den dynamiska variation detta innebär och du har en högst central roll i att se till att våra ekonomiska flöden stödjer verksamheten. Du rapporterar till CFO:n och ni har ett tätt samarbete för att säkra helheten men det är du som har det fulla ansvaret för att driva och utveckla redovisning funktionen. I ditt team har du 13 fantastiska Treor, varav två direktrapporterande teamleaders och en internrevisor.

Vad innebär då det här? Jo, du kommer vara:
  • Ytterst ansvarig för redovisning samt företagsbeskattning, momsredovisning, bokslut och årsredovisningar för våra svenska bolag.
  • Kontaktperson med våra ägare och vårt dotterbolag 3GIS (nätverkssamarbete med Telenor) när det gäller redovisning och skattefrågor
  • Ansvarig för att aktiv följa trender och förändringar inom redovisningsområdet för att säkerställa att 3 följer nödvändiga regelverk samt i syfte att utveckla rutiner och arbetssätt som stöttar såväl redovisningsavdelningen som övriga Finance och hela Tre Sverige
  • Delaktig i att aktivt driva affärskritiska projekt, där du samarbetar med övriga avdelningar inom Tre. Det förekommer även visst samarbete med andra 3-bolag i världen
  • Ytterst ansvarig för internrevision
  • Ansvarig för att leda och utveckla ditt team samt delaktig i att utveckla den övergripande finanskulturen inom Tre tillsammans med dina kollegor från Finans ledningsgrupp.
Vem är du?
Vi söker dig som nu vill ha en bredare palett att arbeta med, på ett stort företag med många händelser som passerar ditt bord varje dag. Vi söker dig med mycket stark kompetens och examen inom redovisning och som är en inspirerande och driven ledare. Du är van vid att ha ett övergripande redovisningsansvar och är väl insatt i alla ekonomiska processer och regelverk. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta självständigt med kvalificerade frågor kring redovisning, moms och företagsbeskattning samt god kännedom om redovisning av anläggningstillgångar är en extra merit. En nyckel för att lyckas i rollen är att du har erfarenhet av att driva förändringsarbete, gärna i ett tillväxtbolag, samt av att rapportera i enlighet med K3 för de lokala bolagen och IFRS för gruppen till ägarna. Har du dessutom några års erfarenhet av revision ses detta som starkt meriterande.

Som person är du systematisk, initiativtagande, ansvarstagande och duktig på att inspirera andra. Du är van att uttrycka dig väl i engelska, både i tal och skrift.

I din roll som ledare

En annan viktig del av rollen är ledarskapet, och du bör därför ha erfarenhet från att leda och utveckla team. Vi ledare på Tre är stolta över att vi hela tiden får utvecklas genom våra team. Vi står för ett coachande ledarskap i en lärande organisation med fokus på självledarskap. Vi ser därför gärna att du har en förmåga att engagera och inspirera din omgivning. Du är också duktig på att driva gruppens långsiktiga mål samtidigt som du bistår med detaljkunskap och expertis inom viktiga områden.

Som ledare har du en ödmjuk inställning och en mycket god kommunikativ förmåga. Du kan entusiasmera och leda din personal både i det dagliga arbetet samt ur ett långsiktigt perspektiv i en bransch med hög förändringstakt.

Ansökan

Rekryteringen är löpande pågående och för fler frågor kring tjänsten, kontakta rekryterande chef CFO Fabrice Marseille (fabrice.marseille@tre.se) eller Head of Recruitment Maria van den Tempel (maria.tempel@tre.se) Ansökan sker via denna länk.

Varmt välkommen till Tre!

#LI-PRIORITY
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till Tre, telekomaktören som älskar att utmana och utforska. Vi tror på laget före jaget, vi vill ge dig ditt livs bästa ledare, vi älskar olikheter, hatar orättvisor och vi applåderar bra resultat framför långa arbetsveckor. Visst låter det Trevligt?