Dataskyddsombud, DPO, till Tre

Dataskyddsombud, DPO, till Tre

Mer om din nya roll

Som Data Protection Officer på Tre har du det viktiga uppdraget att bevaka att våra kunders och medarbetares intressen tillvaratas i dataskyddsarbetet på Tre. Hos oss innebär det att du är den som för deras talan och kontrollerar att Tre följer dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Arbetet inkluderar initiering av nya uppföljningsrutiner, kvalitetssäkringar, kontroller samt att genomföra och följa upp på utbildningar kopplat till dataskydd. Du agerar nyckelspelare för konsekvensbedömningar av dataskydd (DPIA) och övervakar dessa.

Ditt viktigaste bidrag är att agera speaking partner, vägvisare och strategisk rådgivare till företagets ledning i hur dataskydd ska efterlevas, med våra registrerades intressen i första rummet. Här är du aktiv och engagerad, redo att inkludera dig och hugga i där det behövs. På så sätt har du en unik relation till vårt företag och våra registrerade. Här har du en ytterst konsultativ och objektiv roll och kommer på ett pedagogiskt, påläst och tydligt sätt hjälpa oss att bli det bästa vi kan bli när det kommer till att värna principerna för Privacy by design and by default i vårt dagliga arbete. Du har också omvärldsspaningen på din agenda samt är vår kontaktperson gentemot Integritetsskyddsmyndigheten i frågor som rör behandling av personuppgifter.

Vi är stolta över att vår DPO har en central plats i såväl det närmsta teamet, för ledningen på Tre och i dialogen med våra registrerade. Hos oss ingår du i vårt dedikerade team för Governance, Risk and Compliance tillsammans med starka experter inom bl.a. informationssäkerhet och hållbarhet. Du arbetar också såklart mycket nära våra övriga jurister och Privacy-teamet, som agerar first line på t.ex. incidentrapportering.

Du kommer se fram emot att
  • Vara den objektiva partnern vi och våra registrerade räknar med för att säkerställa regelefterlevnad
  • Vara experten, bollplanket och den kloka rådgivaren som med varm hand lyfter dataskyddet på Tre
  • Ha ett nära samarbete med företagets ledning och vara en nyckelspelare ute i organisationen
  • Arbeta med de främsta privacy-juristerna i branschen (ja, det tycker vi själva i alla fall)
Vi ser att det här är rollen för dig som idag sitter med processansvar för dataskyddsfrågor på byrå alternativt in-house, men känner att du inte får hela kakan. Du längtar efter en större plattform och ett team att kroka arm med för att ta dataskyddet till den centrala funktion det bör vara för att stötta en kommersiell verksamhet. Som DPO idag kanske du sitter själv, men här erbjuds du ett team av kloka, lösningsorienterade och trevliga kollegor som vill skapa, förbättra och utmana i sann Buddy-, Champion- och Challenger-anda.

Mer om dig

För att vara den experten vi söker ser vi att du har en hel del i din verktygslåda för att axla ansvaret. Självklart har du en juridisk examen och vi ser att du har minst 5-8 års relevant praktisk, såväl som strategisk, erfarenhet från dataskydd på ett företag med en objektiv roll. Du har kontrollerat, rapporterat och rekommenderat lösningar utifrån de registrerades intressen. Du har självständigt och tydligt förpackat processer för dataskydd, gärna från en regulatorisk verksamhet. Du kanske rent utav sitter på andra sidan, på Integritetsskyddsmyndigheten, idag och slänger längtande blickar mot att vara närmre frågorna i en helhet. Därtill är du mycket kunnig och påläst på dataskyddsförordningen och har erfarenhet av att jobba med annan lagstiftning kopplat till dataskydd.

Vi ser fram emot att välkomna dig som verkligen har ett konsultativt sinne och trivs i att agera affärsutvecklande utifrån ditt expertområde. Du är en klok, varm, ödmjuk och engagerande rådgivare som har talang för att få med dig personer i dina resonemang. Och självklart är du en nyfiken sökare som trivs med omvärldsbevakning, ta del av det senaste inom ditt område och att nätverka.

Ansökan

Visst låter det spännande? Tveka inte att visa ditt intresse genom att söka via denna annons. För frågor kring rollen, kontakta Head of recruitment Maria van den Tempel (maria.tempel@tre.se).

Varmt välkommen till Tre!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Juridisk rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till Tre, telekomaktören som älskar att utmana och utforska. Vi tror på laget före jaget, vi vill ge dig ditt livs bästa ledare, vi älskar olikheter, hatar orättvisor och vi applåderar bra resultat framför långa arbetsveckor. Visst låter det Trevligt?