Redovisningschef till Transcom

Redovisningschef till Transcom

Vill du leda och utveckla ett redovisningsteam i en internationell koncern som verkar i en föränderlig miljö? Vill du ha en roll med många kontaktytor och möjlighet att påverka såväl rollens utformning som arbetsprocesserna inom ditt område? Är du en person som brinner för kombinationen av ledarskap och kvalificerad redovisning? Då kan den här rollen vara rätt för dig!

Transcom är en dynamisk organisation som ständigt utvecklas och kontinuerligt förvärvar nya dotterbolag. Inom deras affärsverksamhet är det medarbetarna som gör hela skillnaden och arbetet genomsyras av företagets värdeord: Passion, Excellence, Innovation. Som anställd erbjuds du stor utveckling, och Transcom är stolta över deras förmåga att rekrytera, motivera och behålla kompetenta medarbetare som möjliggör tillväxt hos sina kunder.

Detta söker vi
Som Redovisningschef kommer du att leda en grupp om 6 personer som ansvarar för redovisningen i 7 av koncernens bolag, såväl svenska som utländska. Utöver ledning och styrning av gruppen kommer du att arbeta med att kvalitetssäkra hela bokslutsprocessen men även arbeta mer hands-on i bokslut. Du ansvarar för att säkerställa att redovisningen är korrekt och håller hög kvalitét i enlighet med gällande redovisningsprinciper. Du bör ha ett genuint intresse för att leda och utveckla andra, och vi tror att du sätter stor prestige i att det du och din grupp levererar är rätt och riktigt!

Vi söker dig som är systemintresserad och vill axla rollen som superuser i SAP. Du kommer att vara delaktig i projekt kopplade till systemet samt arbeta med förbättring och processutveckling ur ett systemperspektiv. Vidare kommer du att driva och delta i koncernövergripande redovisningsprojekt. En annan viktig del av rollen är även att arbeta med intern kontroll samt samarbeta med Business Control för att kunna stödja den operativa rapporteringen.

Tjänsten ingår i Group Financial Control och rapporterar till Head of Group Financial Control & Treasury. Den är placerad på Transcoms huvudkontor på Hälsingegatan i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Redovisningschef kommer du bland annat:
  • Leda och fördela arbetet samt coacha redovisningsteamet
  • Delta i arbetet med månads-, kvartals-, och årsbokslut
  • Utifrån ett redovisningsperspektiv vara delaktig i budget- och prognosprocesserna
  • Säkerställa kompetensutveckling, både på grupp- och individnivå
  • Proaktivt identifiera, utveckla och implementera effektiva redovisningsprocesser
  • Ha kontakt med externa parter såsom myndigheter, revisorer och skatterådgivare m.fl.
  • Vara superuser i SAP och driva och delta i systemrelaterade projekt
Din profil
Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och minst 7 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, gärna enligt IFRS. Du har erfarenhet av att arbeta i en dynamisk och snabbrörlig verksamhet, och har praktisk erfarenhet av att utveckla och effektivisera redovisningsprocesser. Har du arbetat i en koncern tidigare är det ett plus. Du har haft en arbetsledande roll, och det är mycket meriterande om du haft formellt personalansvar. Du har en naturlig fallenhet för system, och har du erfarenhet av SAP sen tidigare, är detta ett plus. Då Transcom är en internationell koncern krävs att du kommunicerar obehindrat på engelska i såväl tal som skrift.

Du som person
För att trivas i rollen är det grundläggande att du har ett genuint ledarskapsintresse, och att du motiveras av att coacha och utveckla andra. Du inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Du arbetar självständigt och strukturerat, och försäkrar dig under processens gång om att det du gör är rätt och riktigt. Du är en ”doer” som kavlar upp ärmarna och som identifierar vad som behöver göras och som gillar att komma med initiativ till förändring.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Transcom med Prodiem. Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ekonomichef, Ekonomiansvarig, Redovisningschef, Financial controller, Financial control, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Controller, controlling, Ekonomi, Redovisning.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Ekonomichef, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Transcom är en global specialist inom kundservice och kundnöjdhet. Vi levererar lösningar inom kundtjänst, försäljning, teknisk support samt fakturabevakning och påminnelsehantering genom vårt omfattande nätverk av kontaktcenter och hemagenter. Vi är 27 000 specialister i 50 anläggningar i 20 länder, som levererar tjänster på 33 språk till internationella kunder i olika branscher. Läs mer om företaget på https://se.transcom.com/sv