Redovisningsansvarig till Transcom

Redovisningsansvarig till Transcom

Transcom är en global specialist inom kundservice och kundnöjdhet. Vi levererar lösningar inom kundtjänst, försäljning, teknisk support samt fakturabevakning och påminnelsehantering genom vårt omfattande nätverk av kontaktcenter och hemagenter. Vi är 27 000 specialister i 50 anläggningar i 20 länder, som levererar tjänster på 33 språk till internationella kunder i olika branscher. Läs mer om företaget på https://se.transcom.com/sv

Vill du ha ett helhetsansvar för redovisningen av två bolag och ingå i ett redovisningsteam i en internationell koncern? Är du systemintresserad och söker en roll i vilken du har kontakt med controllers kring uppföljning och analys? Då kan rollen som Redovisningsansvarig på Transcom vara rätt för dig!

Transcom är en dynamisk organisation som ständigt utvecklas och kontinuerligt förvärvar nya dotterbolag. Inom deras affärsverksamhet är det medarbetarna som gör hela skillnaden och arbetet genomsyras av företagets värdeord: Passion, Excellence och Innovation. Som anställd erbjuds du stor utveckling, och Transcom är stolta över deras förmåga att rekrytera, motivera och behålla kompetenta medarbetare som möjliggör tillväxt hos sina kunder.

Detta söker vi
Som Redovisningsansvarig kommer du att ingå i ett team om sju medarbetare som tillsammans ansvarar för redovisningen av antal av koncernens bolag, såväl svenska som utländska. Du kommer att ansvara för två av bolagen, ett svenskt och ett norskt. Du kommer att ha ett helhetsansvar, men kund- och leverantörsreskontra sköts av dina kollegor.

Vi söker dig som är trygg inom redovisningsområdet kompletterat med ett gediget systemintresse. Arbetet sker i SAP och du kommer även arbeta mycket i Excel. Du kommer att delta i projekt kopplade till redovisningen och löpande arbeta med utveckling och processförbättring. Du kommer att ha relativt mycket kontakt med controllers ute i verksamheten varmed ett intresse och en fallenhet för analys av den redovisning som du producerar är viktig för att lyckas i rollen som Redovisningsansvarig på Transcom.

I rollen kommer du att rapportera till Redovisningschefen och vara placerad på Transcoms huvudkontor på Hälsingegatan i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Redovisningsansvarig kommer du bland annat ha följande arbetsuppgifter:
  • Månads-, kvartals-, och årsbokslut
  • Intern och extern rapportering
  • Uppföljning och analys
  • Viss löpande redovisning
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Kontinuerlig utveckling av finansiella rutiner och processer
Din profil
Du har en adekvat utbildningsbakgrund i kombination med cirka fem års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har en naturlig fallenhet för system, och har du erfarenhet av SAP sen tidigare, är detta ett plus. Då Transcom är en internationell koncern behöver du kommunicera obehindrat på engelska i såväl tal som skrift.

Du som person
I rollen som Redovisningsansvarig kommer du att ansvara för ett antal bolag inom koncernen vilket ställer krav på att du är strukturerad och ser till att saker och ting blir gjorda. Tjänsten är bred och varierad så det är viktigt att du är flexibel och gillar att ha många kontaktytor. Du tar självständigt ansvar för dina uppgifter och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Transcom har höga mål för sin verksamhet och ser positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar, inom ditt område.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Transcom med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Ekonomichef, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (2 dagar kvar)