Specialist Bergteknik

Specialist Bergteknik

Arbetsuppgifter
Som specialist inom bergteknik är du ett stöd till våra största investeringsprojekt. Det innebär att du exempelvis medverkar vid utredningar, granskningar och ledning av projekterande konsulter och entreprenörer i projekteringsfasen. Du är även med i framtagandet av förfrågningsunderlag för entreprenader och bidrar med stöd, rådgivning och kvalitetssäkring till byggledningen under byggtiden. I nära samverkan med konsulter och entreprenörer tillser du att Trafikverket bygger hållbara konstruktioner som går att underhålla samt att Trafikverkets regelverk följs i våra projekt.

Du kommer också att arbeta med tekniska utredningar, forsknings- och innovationsprojekt, omvärldsbevakning samt ha möjlighet att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt.

I rollen som specialist har du ett nära samarbete med övriga projektmedlemmar och teknikområden, samt samverkar med projektörer, entreprenörer och konsulter. Arbetet genomsyras av ett kreativt samarbete mellan de olika teknikområdena. I projektens olika skeden jobbar vi tillsammans för att få fram de bästa lösningarna avseende såväl tekniska aspekter som miljö och livscykelkostnad. Det gör att du blir en viktig bärare av kunskaper och erfarenheter ackumulerade på Trafikverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • har högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, med inriktning mot bergteknik, alternativt annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig
  • har flerårig erfarenhet inom teknikområdet från infrastrukturprojekt både i projekterings- och i byggskedet
  • har erfarenhet av att bedöma utredningar, arbetsinsatser och kostnader från projekterande konsulter
  • har kunskap om Trafikverkets och andra styrande regelverk samt AMA
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du:
  • har erfarenhet av att samordna och leda andra i projektform.
Som person har du en god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och självgående. Du arbetar strukturerat och proaktivt utifrån ett helhetsperspektiv. I arbetet har du många externa och interna kontakter varför förmågan att ha en konstruktiv dialog med olika parter och bygga förtroendefulla relationer är viktig. Du behöver även ha ett lösningsorienterat förhållningssätt.

I denna rekrytering är placeringsort Solna eller Linköping aktuellt. Vänligen ange i din ansökan vilken ort som är intressant för just dig.

Intervjuer är preliminärt planerade att genomföras på vårt kontor i Solna den 12 och 15 november.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Urvalstester kan komma att användas i den här rekryteringen.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-28

Upplysningar

Rekryterande chef Lena Fogelgren
0101241573

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Lena Fogelgren
Telefon 0101241573
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 okt 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.