Plansamordnare

Plansamordnare

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som plansamordnare kommer du att tillhöra enheten markförhandling och plansamordning och vara distriktets specialiststöd i investeringsprojekten beträffande fysisk planläggning och formaliafrågor i samband med framtagandet av väg- och järnvägsplaner. Detta innebär bl.a. att stödja projektledare och markförhandlare när planer tas fram och tillse att planläggningsprocessen följs samt , säkerställa att väg- och järnvägsplaner håller god kvalitet inför fastställelse och håller tidsplanen. samt att planläggningsprocessen följs när planerna tas fram.

I din roll kommer du även att ansvara för utbildning, uppföljning och erfarenhetsåterföring av planprocessen bland annat genom att hålla utbildningar både internt inom Trafikverket och för konsulter och andra externa samarbetspartners. Du är våra projekts kontaktperson gentemot Planprövningsenheten och kommer även att fungera som en viktig länk mellan distriktet och dem. Som plansamordnare ingår du i ett rikstäckande nätverk där kvalitets- och processarbetets likriktning säkerställs. Vidare dokumenterar plansamordnaren erfarenheter och driver utvecklingsprojekt avseende planprocessen och därmed sammanhängande frågor samt återkopplar till projekten och distriktet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har relevant och aktuell kunskap om och erfarenhet inom infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen.
  • har erfarenhet av markåtkomst i väg - och järnvägsobjekt.
  • har arbetslivserfarenhet av arbete med vägplaner, järnvägsplaner eller detaljplaner.
För att lyckas i rollen motiveras du av att delge andra dina kunskaper och erfarenheter. Du är självgående och ansvarstagande samt och driver på ett självgående sätt processer framåt på ett effektivt sätt. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar både interna och externa parter. på bästa sätt Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-10-03

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Överlind
0101237357

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Åsa Överlind
Telefon 0101237357
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 okt (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.