Operativ ledare Nationell (vik)

Operativ ledare Nationell (vik)

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Den nationella operativa ledningen har ansvar för utfallet av leveransen till kund och resenär för både den nationella trafiken och den trafikslagsövergripande trafikinformationen. Vi söker nu 2 stycken nationella operativa ledare: en tillsvidare och ett vikariat med start omgående till 2020-12-31. (Tillsvidare tjänsten är en separat annons)

Som nationell operativ ledare arbetar du med och ansvarar du för att:
 • Identifiera, beskriva och minska effekterna av risker och avvikelser samt efterfråga åtgärder för dessa
 • Utvärdera avvikelser, som bidrag till en lärande organisation
 • Samordna nationell och regional ledning
 • Omprioritera kapacitet
 • Samordna, sammanställa och distribuera information om trafikläget
I tjänsten ingår även internationella kontakter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har erfarenhet av att leda verksamhet inom en större organisation med operativt verksamhetsansvar
 • har erfarenhet av extern kommunikation och information.
 • har drivit förändringsarbete
 • har kunskap om ledning av störningskänslig verksamhet
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Som person har du ett starkt kundfokus och arbetar för att hitta lösningar som passar både kund och organisation. Du förstår kundens behov och utvärderar beslut utifrån hur kunden kommer att påverkas. Du har en hög beslutsförmåga, även i pressade situationer, och har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Din kommunikationsförmåga är god och den innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt. Utöver detta behöver du ha ett ledarskap där du såväl enskilt som tillsammans med andra motiverar och entusiasmerar i förändring och utveckling av verksamheten.

Arbetet ingår skiftgång.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-13

Upplysningar

Rekryterande chef Stefan Björkqvist
0101242116

ST Bengt Gruvman
0101231346

SACO Johnny Larsson
0101243251

SEKO Sain Berglöv
0101241880
Mer info
Kontaktperson Stefan Björkqvist
Telefon 0101242116
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Sista ansökningsdag 13 maj 2019 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.