Microsoft Windows Server OS tekniker

Microsoft Windows Server OS tekniker

Arbetsuppgifter
I rollen som Microsoft Windows Server OS tekniker inom Infrastrukturtjänster arbetar du med konfigurering, drift och vidareutveckling av våra infrastrukturtjänster Windows Server OS i vår stora operativa driftmiljö. Proaktivt underhållsarbete, prestandaanalyser och kapacitetsplanering ingår också i arbetsuppgifterna. Du agerar även tredje linjens specialist och hjälper drift och verksamhetssystem med teknikexpertis.

I vårt team av tekniker stödjer vi varandra i det dagliga arbetet för att uppnå våra gemensamma mål. Vi jobbar självständigt och tar för oss av arbetsuppgifterna. Vi växlar tempo under dagarna då vi behöver utföra felsökningar eller andra uppgifter med kort varsel samtidigt som vi ingår i mer långtgående, planerade utvecklingsprojekt.

Vi söker nu flera nya medarbetare, både i Stockholm och Göteborg, för rätt kandidat kan även Örebro vara aktuellt. Du förväntas kunna resa inom Sverige 3-4 dagar i månaden beroende på vad verksamheten kräver. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten utöver ordinarie arbetstid då vi har höga krav på tillgängligheten i våra system som i sin tur möjliggör infrastrukturen, årets alla dagar.

Kvalifikationer
I det här jobbet behöver du:
 • vara utvecklingsorienterad och nytänkande
 • ha god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
 • ha förmåga att planera, organisera och dokumentera ditt arbete
 • ha relevant eftergymnasial utbildning, alternativt flerårig erfarenhet av arbete där motsvarande kunskaper förvärvats
 • ha körkort för personbil
Du ska ha relevant och aktuell teknisk kompetens inom:
 • Microsoft Windows Server OS 2012R2 & 2016 och Microsoft Active Directory i en stor operativ driftmiljö
 • utvecklingsverktyg och metodarbete
 • stödsystem för serverövervakning
 • kunskap om driftsrelaterade processer (ITIL)
Som person är du nyfiken, självständig och gillar att arbeta med andra för att nå resultat. Du har lätt att ta hjälp av andra och du ser det som självklart att stödja dina kollegor för att nå gemensamma mål. Du har därtill en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Meriterande är om du har kunskaper inom
 • SCCM
 • PowerShell
 • Hyper-V
 • VmWare
 • Cisco UCS
Vi kommer att göra urval löpande och ha telefonavstämningar. Intervjuerna hålls i Solna och Göteborg i mitten av november.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-04

Upplysningar

Rekryterande chef Björn Wesström
0101234299

Operativ ledare Kimmo Viinanen
0101257210

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Björn Wesström
Telefon 0101234299
Område Stockholms stad
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 nov 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.