Drifttekniker järnväg

Drifttekniker järnväg

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som drifttekniker ansvarar du för en proaktiv anläggningsövervakning och hantering av avvikelser och risker i Trafikverkets järnvägsanläggningar ur ett säkerhetsmässigt och trafikalt perspektiv. Arbetet sker i samverkan med övriga funktioner på en Trafikcentral. Det ingår i dina arbetsuppgifter att övervaka, prioritera och hantera avvikelser, t.ex. genom inkommande telefonsamtal eller larm via olika system för att därefter operativt larma, styra och leda utpekade entreprenörer för felavhjälpande och förebyggande underhåll. Som drifttekniker utgör du ett viktigt stöd i den samverkan mellan räddningstjänst, polis och Trafikverket som etableras vid olika typer av insatser. Du har kontakt med andra myndigheter i samband med olyckor och andra allvarliga tillbud. I arbetet ingår även övervakning och hantering av larm i komplexa anläggningar som t.ex. Citybanan samt deltagande av driftsättning av nya anläggningar med tillhörande tekniska system. Du dokumenterar samtliga händelser och åtgärder i våra IT-system. Arbetet innebär övervakning i kontrollrumsmiljö och arbetstiderna är enligt skiftgående schema dygnet runt och årets alla dagar.

Kvalifikationer
Vi söker dig:
  • som har gymnasieexamen med teknisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • som kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • svenskt medborgarskap
Det är meriterande:
  • om du har tidigare erfarenhet och vana av kontrollrumsarbete med övervakning.
  • med erfarenhet av arbete inom järnvägsteknik, tunneldrift eller eldrift.
Då arbetet som drifttekniker innebär övervakning i kontrollrumsmiljö ställs det stora krav på att du ska kunna ha god uppmärksamhet, simultankapacitet samt koncentrationsförmåga. Du ska snabbt kunna identifera problem som sker i anläggningen samt även se och ge förslag på lösningar. Då arbetet sker i en operativ verksamhet bör du även känna dig bekväm i att förutsättningarna kan ändras och du som drifttekniker även då måste ställa om och anppassa dig till nya omständigheter och nya situationer. Då tjänsten kräver mycket interna och externa kontakter ska du känna dig bekväm i att kommunicera och förmedla budskap på ett informativt sätt samt att du har god samarbetsförmåga och att du bidrar till en god stämning. Då tjänsten nu är placerad i säkerhetsklass krävs det att du som person är samvetsgrann och har ett gott omdöme.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-10-01

Upplysningar

Rekryterande chef Anette Fällman
0101237737

SEKO Gabriella Melinder
0101234327

SACO Anna-Karin Halling
0101242310

ST Filip Karlsson
0101242542
Mer info
Kontaktperson Anette Fällman
Telefon 0101237737
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 okt (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.