Anläggningsspecialist/Uppdragsledare telekom

Anläggningsspecialist/Uppdragsledare telekom

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I huvudsak innebär arbetet samarbete med andra verksamhetsområden inom Trafikverket i samband med reinvesterings- och investeringsprojekt, i väg- och järnvägsanläggningen. Uppgiften är då att säkerställa en förvaltningsbar telekommunikationsinfrastruktur där bland annat kabelnät, datanätverk och radioutrustning ingår.

Rollen uppdragledare telekom innebär att vara avdelningens kontaktyta för reinvesterings- och investeringsprojekt, projektets konsulter, projektörer och entreprenörer i projektets alla faser, allt från kravställning inför ett genomförande fram till mottagning av projektets leveranser.

Då vår avdelning levererar vissa tjänster med intern personal behöver överenskommelser träffas med projekt angående tid, kostnad och innehåll.

Förutom att ingå överenskommelser ingår även att följa upp tidplan, ekonomi och leverans samt att återrapportera i enlighet med överenskommelsen.

Arbetet innebär också täta kontakter med avdelningens interna resurser så som andra specialister inom telekommunikation, förbindelseplanering, projektering, dokumentation.

I rollen ingår även bland annat
  • att uppdragsleda delar av avdelningens interna investeringar
  • att agera byggherre i enlighet med arbetsmiljölagen när så krävs
Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en avslutad gymnasieutbildning inom telekom, alternativt utbildning inom teknik tillsammans med arbetslivserfarenhet inom telekom. Har du eftergymnasial utbildning inom området ser vi det som meriterande.
  • har flerårig arbetserfarenhet inom telekommunikationsområdet
  • har flerårig erfarenhet av projektarbete inom väg och/eller järnväg
  • har körkort för personbil och uttrycker dig väl i svenska i tal och skrift och har svenskt medborgarskap
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av projektledning inom telekommunikationsområdet. Har du medverkat i att ta fram underlag till upphandlingar och erfarenhet från entreprenadbranschen ser vi även det som meriterande.

Som person är du initiativtagande och självständig, samt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god förmåga att planera och strukturera. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt, är det viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-01

Upplysningar

Rekryterande chef Per Linde
0101235933

ST Håkan Engström
0101232014

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911
Mer info
Kontaktperson Per Linde
Telefon 0101235933
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 apr (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.