Ekonomichef till Tornbergets fastighetsförvaltning

Ekonomichef till Tornbergets fastighetsförvaltning

Till Haninge kommun söker vi nu en strategisk och analytisk ekonomichef och vice VD som gillar att leda i förändring.

Som ekonomichef har du helhetsansvar för avdelningen verksamhetsstöd vilket innefattar bland annat ekonomi, IT, bolagsadministration och hållbarhetsfrågor. Du kommer att inneha en strategisk roll och arbeta nära VD, styrelse, ledningsgrupp och Haninge kommun, men även arbeta nära dina medarbetare på verksamhetsstöd.
Är du en erfaren ledare som trivs i fastighetsbranschen och tycker om att växelvis arbeta strategiskt och operativ? Tycker du att förändringsledning är spännande? Då är denna tjänst något för dig, så välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

I rollen som ekonomichef och chef inom verksamhetsstöd på Tornberget får du jobba i ett värdestyrt bolag med människan i fokus. Vi är stolta över att vara en "Great Place to Work"-certifierad arbetsplats och vi strävar alltid efter att vara branschens attraktivaste arbetsplats. Du kommer att få vara en aktiv part i samhällsutvecklingen och samhällsnyttan i Haninge kommun. En kommun med stark utveckling där vi som bolag har stor påverkansmöjlighet.

Dina arbetsuppgifter

På Tornberget som ekonomichef har du helhetsansvar för bolagets verksamhetsstöd. Exempel på arbetsuppgifter:
 • Leda och stötta arbetet inom redovisning och verksamhetsstyrning. Prognoser och budgetarbete, upprätta årsbokslut samt ansvara för revision. Du kommer ha en nära samarbete med VD och styrelse och ansvara för den ekonomiska rapporteringen till dessa.
 • Ansvara för den externa kommunikationen med Haninge kommun gällande lån, samverkan och framtida gemensamma projekt. Vidare kommer du ha ett nära samarbete med projektledare inom nybyggnation för den ekonomiska uppföljningen.
 • Personalansvar för funktionens 11 medarbetare.
 • Vara en aktiv förändringsledare då nya system och processer behöver komma på plats i organisationen framöver.
Utöver ekonomiarbetet behöver du även ha intresse för/ förståelse för områdena:
 • digital verksamhetsutveckling
 • generell IT
 • styrning av processer, information och system
 • registratur och arkiv
 • Intern och extern kommunikation
 • bolagsadministration
 • miljö och hållbarhet
Värt att veta

Tornbergets fastighetsförvaltning har 110 medarbetare och är ett helägt kommunalt fastighetsbolag. Vi äger och förvaltar kommunala verksamhetslokaler för samhällsnyttan samt bygger nya verksamhetslokaler på beställning av Haninge kommun. Idag äger vi 100 fastighetsobjekt och 225 byggnader. Vår verksamhet spänner över allt från nybyggnation, fastighetsdrift, städning till förvaltning och tillsyn. Vi är glada och stolta över vår stora kund- och medarbetarnöjdhet och att vi är certifierade enligt Great Place to Work.

Våra förväntningar

Som ekonomichef ser vi att du har en akademisk examen eller liknande och har flera års erfarenhet av redovisning, ekonomistyrning / controlling inom fastigheter. För att kunna hantera rollen behöver du ha dokumenterade ledaregenskaper och vara duktig på att skapa och bibehålla goda relationer. Du triggas av utmaningar och kan se möjligheter.

Då Tornberget omfattas av K3 regelverket är kunskap om det ett krav.

Erfarenhet av att ha arbetat i stabsfunktion eller själv varit chef / ledare för stabsfunktion eller administrativ avdelning är meriterande.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Åsa Pettersson
Telefon 076-7247030
Email Mejla Åsa Pettersson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Sista ansökningsdag 13 okt 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/