Ekonomichef, Torell Pump AB

Ekonomichef, Torell Pump AB

Som ekonomichef kommer du att ha huvudansvaret för att strategiskt och operativt driva och utveckla ekonomi, administration och ekonomistyrningen i företaget. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med VD för att utveckla Torell Pump och möjliggöra en fortsatta tillväxt.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig intressanta möjligheter att jobba i ett lokalt företag i en internationell koncern med internationella leverantörer samt kunder i Sverige och Norge. Du kommer att ansvara för redovisning och ekonomi samt övergripande administration (inköp, lokaler, IT). I tjänsten som ekonomichef kommer du att vara en viktig länk till verksamheten genom att stötta organisationen i arbetet med att förbättra resultat, arbeta med analyser samt komma med förslag till förbättring och utveckling. Detta är en intressant och utvecklande roll i ett lönsamt och växande företag som ingår i Indutrade koncernen.

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Ekonomisk uppföljning och analys
  • Redovisning samt intern och extern rapportering
  • Budget och forecast
  • Lageravstämning och analys av lager
  • Likviditetsstyrning
  • Ledningssystemansvarig samt utveckling av Torell Pumps arbete och riktlinjer inom hållbarhet, miljö och kvalitet
Din profil

Civilekonom eller motsvarande med ett par års erfarenhet inom ekonomi med liknande arbetsuppgifter eller från revisionsbyrå. Du har erfarenhet av att arbeta operativt med analys, rapportering och bokslutsarbete samt en vilja att vidareutvecklas. Du har en god helhetsförståelse för ett företags olika ekonomiska processer och kan se flödenas betydelse och inverkan på verksamheten. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel.

Du är en person med en mycket god affärsförståelse och intresse av att tillsammans med VD driva utvecklingen och lönsamheten i företaget. Som person är du analytisk, strukturerad och noggrann. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Du är en nyfiken och positiv person med känsla för teamwork och en stark vilja att göra skillnad för företaget.

Om ansökan

Sista svarsdatum är 2022-08-26 men vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering varför tjänsten kan tillsättas tidigare.

Om Torell Pump

Torell Pump växer och vi vill därför utöka vårt säljteam, kanske med just dig?

Torell Pump har sedan vi grundades 1962 levererat pumpar och maskiner till kommuner och industrin.

Våra produkter finns installerade i många av landets reningsverk, vattenverk, energiverk och pappersbruk.

Vi på Torell Pump är återförsäljare i Sverige och Norge för kvalitetsprodukter från framförallt tyska leverantörer. Vi är ett bolag där du som person får stora möjligheter att påverka din vardag och din arbetssituation.

Vi är ett piggt och trevligt team där det alltid är högt i tak och alla kommer till tals. Vi arbetar långsiktigt med produkter av hög kvalitet och sätter våra kunder i fokus i första hand.

Torell Pump ingår sedan 2011 i börsnoterade Indutrade - en industrikoncern med 200+ företag som säljer och utvecklar komponenter, system och tjänster med högt tekniskt innehåll. Indutrade marknadsför lösningar som effektiviserar kundernas system och processer.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 sept 2022 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Torell Pump erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa pumpar och vattenbehandlingsutrustning till industri samt VA-verk i hela Sverige. Hos oss finns produkter från ledande tillverkare, något som vi försett Sveriges industri och VA-verk med sedan 1962. Självklart bistår vi även med reparationer, service och förebyggande underhåll av era komponenter och applikationer.