Junior Researcher till Tikkurila Sverige AB

Junior Researcher till Tikkurila Sverige AB

Är du en driven nyutbildad kemist som vill lära dig allt om hur man tillverkar och testar kemiska produkter som skyddar och förskönar? Tikkurila, Sveriges största färgtillverkare för konsumenter och industri, söker nu en junior researcher för utveckling, testning och underhåll av vattenburna utomhusprodukter. Tjänsten är ett 8 månaders vikariat med start i januari 2020 och det finns en möjlighet att tjänsten kan förlängas permanent efter det.
Du blir en del av en inspirerande och utvecklande arbetsplats där du har alla möjligheter att växa individuellt och professionellt. Tjänsten är placerad i Hammarby Sjöstad. Vi utvärderar ansökningar löpande och välkomnar din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Du kommer att jobba på RDI (Research, Development, Innovation) avdelningen på Tikkurila och arbeta tätt med kollegor i främst Sverige, Finland och Polen. Arbetet i denna tjänst är både praktiskt i labbet med tillverkning och testning av färg i småskala såväl som administrativt med sammanställning av kundkrav och marknadsbehov. Som Junior Researcher kommer du få använda dina kunskaper och erfarenheter för att sköta det dagliga underhållet utav befintliga produkter och bidra i utvecklingen av nya produkter.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Säkerställa produktkrav för Tikkurilas utomhussortiment för trä och metallytor
 • Utveckling av nya produkter
 • Vård av befintliga produkter
 • Teknisk support till produktionsenheten
 • Kontakt med råvaruleverantörer
 • Verifiera och introducera nya provningsmetoder
 • Trouble-shooting och tekniskt sälj och marknadsstöd
Vem är du?

Vi söker dig som har en teknisk högskoleutbildning gärna inom kemi- eller materialteknik. Har du några års erfarenhet av praktiskt laboratoriearbete är detta starkt meriterande men du som är nyutbildad och intresserad av att få arbeta nära tillverkning är också välkommen att söka. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska (både tal och skrift).

För att vara framgångsrik i rollen som Junior Researcher uppvisar du följande egenskaper:
 • Du är driven, strukturerad och snabblärd
 • Du är noggrann men också effektiv
 • Du trivs med att arbeta självständigt och har förmåga att kunna prioritera och fatta egna beslut.
 • Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga.
Vidare tror vi tror att du som söker trivs i en miljö som präglas av nytänkande, eget ansvar, högt tempo och stark teamkänsla. Du inspireras av situationer där lösningen inte alltid är given och där dina egna initiativ och idéer är nödvändiga för att ansvarsfullt lösa arbetsuppgifterna. Vi ser självklart att du är någon som kan identifiera dig med våra värdeord: Pålitlig, nytänkande och affärsmässig.

Om verksamheten

Tikkurila har i över 150 år försett konsumenter och proffs med användarvänliga och miljömässigt hållbara lösningar för skydd och målning. Vi är marknadsledande i Sverige och strävar efter att vara det ledande färgföretaget i Norden, Ryssland och Östeuropa. I vår portfölj finns omtyckta varumärken som Alcro, Beckers och Tikkurila. Tikkurila har produktionsanläggningar i åtta länder, över 3000 anställda inom koncernen och omsättningen 2017 var 582 miljoner EUR. Vi vill inspirera människor att sätta färg på tillvaron världen över. Besök oss på: https://www.tikkurila.se/
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 22 dec 2019 (15 dagar kvar)