Redovisningschef till Tikkurila Sverige AB

Redovisningschef till Tikkurila Sverige AB

Är du en erfaren och engagerad ekonom som gillar att skapa struktur och driva förändring? Vill du jobba i en operativ roll på ett stort internationellt bolag? Brinner du för redovisning och har ledarambitioner? Då kan det vara dig vi söker!

Vi söker nu en Redovisningschef till Tikkurila Sverige AB med stort driv, ett genuint intresse för redovisning och som trivs med att jobba både operativt och strategiskt.
I rollen som Redovisningschef kommer du att ha ett övergripande helhetsansvar för den interna och externa redovisningen samt för bokslutsprocessen. Du arbetar strategiskt och operativt med diverse förbättringsprojekt samt processutveckling inom redovisningsavdelningen. I rollen innefattas personalansvar för två personer där du leder teamet och stöttar medarbetarna och bidrar till deras utveckling.

Utöver detta arbetar du operativt med bokslut, rapportering till koncernen samt är ansvarig för upprättandet av årsredovisningar samt inkomstdeklarationer. Du är delaktig i arbetet med löpande bokföring, redovisning och tar fram analyser och rapporter vid behov.

Du rapporterar till Finansdirektören och arbetar i helt nyrenoverade och väldigt trevliga lokaler i Hammarby Sjöstad.

Din Profil

Vi söker dig som har en akademisk examen och minst 7 års erfarenhet från arbete med redovisning.
Du besitter gedigna kunskaper inom löpande och legal redovisning. För att lyckas i rollen som redovisningschef krävs att du tar egna initiativ och ser möjligheter i förändringar. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du tidigare har arbetat i Dynamics AX12 och Hyperion. Tidigare erfarenhet från personalansvar är inget krav men ses som meriterande.
Eftersom koncernspråket är engelska, förutsätter vi att du känner bekväm i detta, både skriftligt och muntligt.

Som person är du driven och känner dig bekväm med ett högt tempo. Vidare är du prestigelös, ansvarstagande och lösningsorienterad. Du är strukturerad, engagerad och har en stark analytisk förmåga. Du tydlig i din kommunikation har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor.

Organisation

Tikkurila är en ledande nordisk färgleverantör, känd för sina starka varumärken bl a Alcro och Beckers. Koncernen har 2500 medarbetarde och har en årlig omsättning på drygt 6 miljarder SEK.*
Tikkurila Sverige AB omsätter 1,5 miljarder SEK och har 300 medarbetare runtom i Sverige varav hälften sitter i företagets helt nyrenoverade och väldigt fina kontor i Hammarby Sjöstad.

I denna rekrytering samarbetar Tikkurila med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Brisheim på telefon 070-842 13 77 eller på mail maria.brisheim@mpya.se alternativt Sofia Sand på telefon 070-353 39 76 eller mail sofia.sand@mpya.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Hemsida https://mpyafinance.se
Sista ansökningsdag 28 jan (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!