Processkemister till toppmodern produktionsenhet på Tikkurila Sverige AB

Processkemister till toppmodern produktionsenhet på Tikkurila Sverige AB

Är du en driven kemist som trivs i en produktionsmiljö? Söker du möjligheten att få arbeta med tekniska processer för framställning av kemiska produkter som skyddar och förskönar?
Tikkurila, Sveriges största färgtillverkare för konsumenter och industri, söker nu två processkemister till företagets toppmoderna produktionsenhet i Nykvarn. Som processkemist kommer du stödja anläggningens operativa flöde och ingå i en grupp av tre processkemister, en projektledare och en produktionsspecialist med hela anläggningen i Nykvarn som ert ansvarsområde. Denna roll passar dig som är driven på jobbet men också värdesätter att ha balans mellan arbete och privatliv. Du blir en del av en inspirerande och utvecklande arbetsplats där du har alla möjligheter att växa individuellt och professionellt. Vi utvärderar ansökningar löpande och välkomnar din ansökan redan idag.

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i gruppen Product Care inom Operations (driften) på Tikkurila Sverige AB i Nykvarn på en av Europas mest miljöanpassade fabriker för färg. Som processkemist kommer du få applicera dina kunskaper och erfarenheter för att ansvara, kvalitetssäkra och utveckla storskaliga tillverkningsmetoder. Du samarbetar dagligen med andra spännande organisationsdelar inom Operations och kommer att ha ett nära samarbete med RDI (Utvecklingsavdelningen).

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Ansvara för våra storskaliga tillverkningsmetoder vilket även innebär att analysera och följa upp deras prestanda upp mot satta kriterier och mål
  • Vidareutveckla våra storskaliga tillverkningsmetoder i samarbete med vår utvecklingsavdelning
  • Hantera avvikelser i det löpande flödet och implementera förebyggande åtgärder
  • Driva och genomföra förbättringsprojekt i syfte att effektivisera våra processer
  • Vidareutveckla våra processer enligt principerna inom LEAN
  • Delta eller leda investeringsprojekt och medverka i gemensamma projekt inom vår koncern
Din profil

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom kemi och då gärna kemiteknik. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som processingenjör eller projektledare men du som är nyutbildad är också välkommen att söka. Har du erfarenhet av att arbeta i tillverkningsmiljö är det meriterande. Vidare ser vi att du har ett gediget intresse och gärna erfarenhet av förbättringsarbete (LEAN). Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska (både tal och skrift).

För att vara framgångsrik i rollen som processkemist uppvisar du följande egenskaper:
  • Driven, problemlösningsorienterad, noggrann men också effektiv.
  • Trivs med att arbeta självständigt och har förmåga att kunna prioritera och fatta egna beslut.
  • Har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga.
Vidare tror vi tror att du som söker trivs i en miljö som präglas av nytänkande, eget ansvar, korta ledtider och stark teamkänsla. Du inspireras av situationer där lösningen inte alltid är given och där egna initiativ och innovativa idéer är nödvändiga för att ansvarsfullt lösa och avsluta en given uppgift. Det finns goda chanser att påverka din roll och framtida utveckling inom bolaget beroende på vilka dina intressen och starka sidor är. Vi ser det som en självklarhet att du kan identifiera dig med våra värdeord: Pålitlig, nytänkande och affärsmässig.

Om Tikkurila

Tikkurila har i över 150 år försett konsumenter och proffs med användarvänliga och miljömässigt hållbara lösningar för skydd och målning. Vi är marknadsledande i Sverige och strävar efter att vara det ledande färgföretaget i Norden, Ryssland och Östeuropa. I vår portfölj finns omtyckta varumärken som Alcro, Beckers och Tikkurila. Vi vill inspirera människor att sätta färg på tillvaron.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 26 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.