Junior Koncernredovisningskonsult till Tiego

Junior Koncernredovisningskonsult till Tiego

Har du en bakgrund inom redovisning och lockas av att få arbeta med smarta systemlösningar?
Eller, har du studerat redovisning och systemvetenskap eller industriell ekonomi och vill arbeta på ett SaaS-bolag tillsammans med duktiga utvecklare?
Vi söker dig som vill ta nästa kliv och lära dig koncernredovisning!

Vi som arbetar på Tiego är ett antal tidigare revisorer, controllers, redovisningsansvariga och programutvecklare som levererar lösningar till de utmaningar en koncern står inför med konsolidering, rapportering och redovisningsregler. Vi erbjuder en palett av smarta systemlösningar för att underlätta rapportering, beräkningar, analyser och datalagring för nationella eller internationella koncerner.

Beskrivning av arbetsuppgifter

I rollen som junior koncernredovisningskonsult på Tiego innefattar arbetsuppgifter såsom:
  • Vara delaktig i workshop-, implementations- och outsourcingprojekt hos våra kunder.
  • Hjälpa kunder med koncernrapportering och systemfrågor, särskilt kring implementation och bokslut.
  • Delta i utbildningar och säljpresentationer.
  • Delta i vidareutbildningar för att hålla dig uppdaterad om gällande samt kommande redovisningsstandarder.
Det unika med jobbet hos oss är att du snabbt får arbeta i implementationer med nya kunder under ledning av erfarna medarbetare och även samarbeta med våra utvecklare i att ta våra system till nästa version med ännu smartare lösningar. Utöver det finns det möjlighet till mer outsourcing-uppdrag där vi agerar kundens koncernekonom.

Tiego har utvecklat system i över 10 år men det finns alltid områden som behöver bli bättre baserat på våra egen eller kunders kreativa förslag. Hos oss sitter ekonomer och utvecklare i samma miljö och vidareutvecklar system och kompetenser i båda riktningar.

Krav på person

För att passa i rollen tror vi att du har arbetat något år med löpande redovisning och har ett intresse för koncernredovisning. Du kan också ha studerat systemvetenskap och ha någon form av erfarenhet inom redovisning.Tjänsten kan också passa dig som är nyutexaminerad civilekonom, industriell ekonom eller civilingenjör.

För att trivas hos oss bör du ha ett intresse för redovisning, koncernredovisning och systemlösningar.
Du ska gilla att arbeta i en varierande miljö med utmaningar i olika branscher. Utveckling och ny kunskap är viktigt för dig och du har en vilja att lyckas.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats där du får arbeta både som koncernredovisningskonsult mot kund men samtidigt vara med och utveckla våra systemlösningar. Du kommer snabbt sitta med i workshops och implementationer av systemet med intressanta börsbolag, privatägda koncerner och riskkapitalbolag.

Du erbjuds också att vidareutbilda dig inom redovisningsområdet, främst koncernredovisning, K3- och IFRS-regelverket, men även annat som du själv tycker är intressant och bygger värde för Tiego.
Vill du arbeta i en kreativ miljö på vårt kontor på Birger Jarlsgatan med vårt team som präglas av envishet, flexibilitet och fokus på problemlösning? Då kan det här jobbet vara något för dig.

Övrigt

Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid och tillsvidare
Arbetstid: Kontorstider, flextid
Plats: Birger Jarlsgatan 57B. 3 tr

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Mattias Söderberg på 073-157 27 76 alt. mattias.soderberg@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!

Företagspresentation

Vår lösning på koncernrapportering är att arbeta med inlästa transaktioner till månadssaldon, inte ackumulerade saldon som de flesta andra system. Till detta uppdaterar användare med det som saknas för att kunna ta fram automatiska indirekta kassaflödesanalyser. Hälften av våra 42 kunder är börsbolag men alla har höga ambitioner med effektivitet i bokslut. Processen för att arbeta är intuitiv och vi rekommenderar ett delegerat arbetssätt, men det finns kunder som väljer att centralisera också.

Vi på Tiego brinner för koncernrapportering och allt annat som är en koncernredovisares arbetsuppgifter. Under 2019 fokuserade vi på utmaningen som införandet av IFRS 16 innebar, något som vi avser att fortsätta med under 2020.
Vi är 10 medarbetare och omsätter ca 11 miljoner.

Sökord: koncernredovisning, koncernredovisningskonsult, industriell ekonomi, civilekonom, civilingenjör, systemvetenskap
Mer info
Kontaktperson Mattias Söderberg
Telefon 072-157 27 76
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://performiq.se/
Sista ansökningsdag 2 okt 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PerformIQ gör mer än att hitta personal. Våra kandidater har rätt CV och det där lilla extra som du letar efter. Ansvarstagande, dedikerad, fokuserad, kalla det vad du vill, vi kallar det för idrottens egenskaper.