Sales Engineer till Thurne Teknik

Sales Engineer till Thurne Teknik

Du har pluggat färdigt på KTH eller annan teknisk högskola, du har kommit igång med karriären och nu vill du hitta ditt nästa jobb. Har du dessutom funderat på att det där med att träffa människor är du ju ganska bra på? Är du intresserad av försäljning? Då har vi tjänsten för dig.

Till Thurne Teknik AB söker vi ytterligare en Försäljningsingenjör. Du får en roll där du jobbar med kunder inom finkemi, läkemedel och baskemi. Du jobbar med utvalda leverantörer och arbetar med strukturerad bearbetning av kunder i Sverige och Norge.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i Stockholm. Urvalet sker löpande. Välkommen med din ansökan redan idag.

Sökord: Life Science, processindustri, finkemi, läkemedelsindustri, teknisk försäljning, försäljningsingenjör, sales engineer, Kemi

Om tjänsten

Tjänsten går ut på att utveckla försäljningen på befintliga och nya kunder. Din förmåga att skapa förtroende hos kunden blir många gånger det som avgör i slutändan. Förmåga till processförståelse, där du kan identifiera hur Thurnes lösningar kan hjälpa kunden, är det som den här tjänsten går ut på. Vi tror att den här typen av kundfokus har alla förutsättningar för att bli framgångsrikt. Tjänsten innebär att du sköter dina kundkontakter på ditt affärsområde helt självgående och till din hjälp har du innesäljare och teknisk support.

Exempel på arbetsuppgifter är:
  • Genomföra affärer från förfrågan till offert
  • Planera och utföra försäljningsarbetet kortsiktigt och långsiktigt
  • Kontakta potentiella kunder med anpassade erbjudanden
  • Hålla presentationer hos kund
  • Delta på mässor och utställningar
En stor del av försäljningsarbetet sker på resande fot, räkna med ca 30-40 hotellnätter per år.

Vem är du?

Du som söker har relevant teknisk utbildning, det är meriterande med högskole- eller civilingenjör med inriktning kemi eller liknande. Erfarenhet av processindustri, labbmiljö, tillverkningsindustri räknas meriterande.

Som person har du ett genuint intresse av att träffa människor och trivs i en roll som bygger på upptäckarglädje och en vilja att lyckas. För den här tjänsten är din personlighet lika viktig som dina säljerfarenheter, vi söker dig som har en positiv grundsyn och ser lösningar och möjligheter snarare än problem. Du är en självgående person med starkt driv, men med stor ödmjukhet och prestigelöshet. Du är en person som växer med ansvar. Kanske är detta din första säljroll, men vi tror inte detta är din första anställning efter examen.

I tjänsten kommunicerar du med kunder i Sverige och Norge och leverantörer i Centraleuropa, därför kräver rollen att du behärskar svenska och engelska flytande, både i tal och skrift. Tjänsten kräver körkort B.

Om verksamheten

Thurne Teknik är ett Nordisk teknikhandelsbolag med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Riga. Bolaget ingår i koncernen Addtech. Sedan starten 1962 har Thurne Teknik erbjudit avancerad processutrustning, system och komponenter till den Nordiska och Baltiska processindustrin med fokus på processeffektivisering, säkerhet och miljö. Vår företagskultur präglas av nyfikenhet, kreativitet och en stark drivkraft att utveckla människor, marknader och processer.
Mer info
Kontaktperson Joacim Jonasson
Telefon 08 555 651 26
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (17 dagar kvar)