HR-Advisor sökes till branschledande TK Elevator

HR-Advisor sökes till branschledande TK Elevator

Vi söker just nu en dig som är en betrodd HR-advisor/HRBP för att ge råd och stödja i TK Elevators nyförvärvade Second Brand (Stockholm Hiss- och Elteknik och S.t Eriks Hiss).

Om tjänsten

Som betrodd rådgivare är det ditt ansvar att arbeta nära ledare i Sverige kring frågor som rör människor och kultur, som en del av organisationsutvecklingen, samt att dagligen coacha och stötta chefer och medarbetare i personalfrågor. Du kommer främst att ansvara för TKs nyförvärvade bolag, sk. Second Brand (Stockholm Hiss- och Elteknik och S.t Eriks Hiss) och stödja en grupp på 15 chefer och arbetsledare med totalt 110 anställda.

Förutom att tillhandahålla rådgivning inom hela HR-cykeln och stöd i verksamheten kommer du också att ansvara för processägande och utveckling inom områdena Rekrytering, Employer Branding och Learning & Development samt andra centrala HR-processer.

Den här tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid och med start omgående (med hänsyn till eventuell uppsägningstid). Uppdraget är på 6 månader med mycket god möjlighet till förlängning och anställning hos TK Elevator.

Om vårt kundföretag

TK Elevator är ett globalt ledande företag som arbetar med att flytta människor via hissar, rulltrappor, portar, rullband, passagerarbryggor, plattformshissar och mer. Med kunder i över 100 länder och mer än 50 000 anställda är TK Elevator en av de ledande aktörerna i branschen. Under räkenskapsåret 2000/2021 omsatte bolaget cirka 8,1 miljarder euro och har ett omfattande nätverk på över 1 000 platser runt om i världen. På TK Elevator går utvecklingen snabbt och bolaget blev oberoende sedan försäljningen av ThyssenKrupp AG i augusti 2020. Företagets viktigaste affärsområde är serviceverksamheten som representeras av över 24 000 servicetekniker. Produktportföljen omfattar allt ifrån råvaruhissar för bostäder och kommersiella byggnader till banbrytande, mycket anpassade lösningar för toppmoderna skyskrapor. Förutom nämnda produkter blir integrerade molnbaserade tjänstelösningar, till exempel MAX-plattformen, allt viktigare. Med dessa digitala lösningar finns det inte längre några gränser för rörlighet i städer.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som HR-advisor är bred och du kommer bland annat att:
 • Formulera övertygande strategier utifrån välgrundad förståelse kring både vad verksamheten behöver men samtidigt anpassat till de mänskliga dimensionerna
 • Driva förändring genom att se systemiska organisatoriska problem, sätta den framtida agendan och skapa planer för hållbar förändring
 • Fortsätta de goda förbindelserna med lokala fackliga ombud och fackföreningar, inklusive förhandlingar
 • Säkerställa efterlevnad av lagstiftning och arbetsrätt och identifiera lokala förbättringsområden
 • Uppdatera policyer och annan relevant dokumentation baserad på tillämpliga lagar och kollektivavtal
 • Främja och utveckla olika processer för de anställda samt för företagskulturen i den svenska organisationen
 • Leverera värdefull input till olika program, processer och verktyg för att uppfylla kvalitetskrav och se till att land-, region- och funktionsperspektiv inkluderas
Tidigare erfarenhet

För att passa och göra succé i rollen ser vi gärna att du har:
 • Erfarenhet som HRBP eller HR-chef i kombination med relevant examen eller motsvarande
 • Erfarenhet av och passion för rekrytering, Employer Branding samt Lärande & Utveckling (Learning & Development)
 • Erfarenhet av svensk arbetsrätt
 • Erfarenhet av att utforma och projektleda effektiva individutvecklingsprogram
 • Mycket god verbal och skriftlig kommunikationskompetens på svenska och engelska
 • Beprövade färdigheter i drift- och användningsprogram som MS Office
Personligt

På TK elevator menar de att olika bakgrunder och kulturer berikar oss och gör samarbetet roligare och mer framgångsrikt, det hoppas vi att du håller med om. För att trivas i rollen ser vi även att du är duktig på att kommunicera och bygga förtroende med alla nivåer i organisationen. Vidare är du noggrann och initiativtagande när det kommer till att förstå och utveckla effektiva HR-strategier. Du har även förståelse för hur dessa påverkar kulturen, affärsprestation, företagspraxis samt den juridiska synvinkeln. Är du dessutom en positiv och engagerad lagspelare så kan detta vara en perfekt roll för dig!

Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetstid/Varaktighet

Heltid: 40h/vecka
Start: Omgående (med hänsyn till uppsägningstid)
Placering: Arbetsplatsen blir främst kontoret i Västberga, söder om Stockholm, med en del resor till och arbete från vårt huvudkontor i Skärholmen samt även från det tredje kontoret i Årsta - allt inom 10-15 minuters bilresa från varandra.

HR advisor, HRBP, HR business partner

The Place - Where happy work happens

Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra - du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://theplace.se
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

The Place är ett rekryteringsföretag och en Worklife Partner, en plats för våra kunder och kandidater att växa på för att stärka sin affär och karriär. Vi är verksamma inom kompetensområdena Ekonomi, Administration, HR, Logistik, IT och Kommunikation och brinner för att matcha rätt kompetens med rätt företag och att skapa ett positivt arbetsliv för såväl kunder som medarbetare.