Junior Radionätsplanerare till Teracom

Junior Radionätsplanerare till Teracom

Vill du vara med och utveckla framtidens kommunikationsnät? Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Är du innovativ och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss.

I en medievärld med accelererande utveckling, efterfrågas våra produkter och tjänster mer än någonsin. Vi sänder ut tv, radio och levererar nättjänster. Vi gör det via världens modernaste marknät; 734 master utrustade med spetsteknologi, lokaliserade över hela Sverige.

Vi söker nu en Radionätsplanerarer till vår grupp Radioplanering & Kärnnät RAKEL (R&K) som arbetar med Rakelnätet samt TV/Radio-näten. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskaps (MSB) nationella kommunikationssystem för samverkan och ledning har byggts ut i hela Sverige för att stärka samhällets krishanteringsförmåga och underlätta den dagliga kommunikationen hos organisationer som arbetar med ordning, säkerhet eller hälsa. Rakelnätet täcker 99,84 procent av Sveriges befolkning och 95 procent av landets yta, undantaget fjällvärlden och används idag av cirka 500 organisationer. Gruppen R&K ansvarar för förvaltning och utveckling av Rakel i samverkan med MSB som är Teracoms kund.

Om tjänsten
Som Radionätsplanerare kommer du arbeta för den tekniska grenen Radionätsplanerare samt lösningen i de utvecklingsuppdrag du deltar i men också med förvaltning och djupare felsökning av radiogränssnittet för Radionätsplanerare. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra funktioner internt såväl som externt med kunder, system- och komponentleverantörer.

Vi söker dig som har erfarenhet av mobilt radioplanering och vill fortsätta utveckla din specialistkompetens i en av Nordens största nät- och betal-tv-koncerner. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av design, planering och optimering av liknande nät från telekommunikations samt kunskap om övriga förekommande funktioner i ett mobilnät. Du har erfarenhet av optimering, tuning, performance management samt parametersättning. Vidare har du djup systemkunskap om mobilnät, samt erfarenhet av att jobba tidigt i livscykeln med nya system- och standardreleaser.

Tidigare erfarenhet av mobila nät är meriterande.

Som person är du kommunikativ och trivs i samarbetet med andra samtidigt som du har ett starkt eget driv. Du är nyfiken på ny teknik och lösningar och håller dig uppdaterad med de senaste versionerna av Tetra-standarden samt andra närliggande teknologier.

Du vill utvecklas med oss samt kan arbeta på ett effektivt med projekt och ärenden som du har leveransansvar gentemot.

Att arbeta i team och utvecklas i teamet ligger dig nära till hands, du ser inte bara problemen utan lösningar ligger alltid dig nära till hands.

Vi ser gärna att du har arbetat i Mentum Planet eller liknande radioplaneringsverktyg

Formella krav
  • Civil – eller högskoleutbildning inom elektronik, data eller motsvarande.
  • Flerårig arbetslivserfarenhet (>5 år) av nätverk och därtill hörande tekniker
  • Då all kommunikation med myndigheter sker på svenska är detta ett krav
  • Tjänsten är säkerhetsklassad varför godkänd registerkontroll för säkerhetsklass 2 kommer att krävas
För att klara av våra utmaningar och nå framgång är våra medarbetares kompetens och ständiga utveckling avgörande. På Teracom strävar vi därför efter att skapa en kultur som inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet. Du har ett väl upparbetat kontaktnät och är van att arbeta med leverantörer och kunder. Du är en god kommunikatör och presentatör med väl utvecklad vana att ta ansvar för tilldelade arbetsuppgifter och förmåga att leverera dem enligt överenskommen tidplan.

Placering i Lindhagen, arbete under normal kontorstid men andra tider kan förekomma.

Kundkontakter förekommer regelbundet.

Mångfald
På Teracom Group anser vi att olikheter mellan människor bidrar till ett dynamiskt, kreativt och utvecklande arbetsklimat. Vi ser därför varje rekrytering som ett sätt att öka mångfalden i företaget.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.teracom.se/
Sista ansökningsdag 10 apr (15 dagar kvar)