Är du vår nya IP-arkitekt?

Är du vår nya IP-arkitekt?

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Är du ansvarstagande och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss! Nu söker vi en Teknisk specialist/arkitekt, med inriktning mot IP och främst inom Rakel.

Om tjänsten:
Som IP-arkitekt kommer du att ansvara för både utveckling, optimering och förvaltning av vårt nät. Detta innefattar bland annat att ta fram regler för nätdesign, utrustningsval framtagande av underhålls- och reinvesteringsplaner och kravställning på nätdokumentation. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för att i samråd med våra nätdesigners se till att den bästa och effektivaste nätlösningen tas fram och implementeras i varje offert vi lämnar. Du kommer delta i införande projekt av ny teknik och representera gruppen i dessa. Du kommer träffa våra leverantörer och vara vår representant.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som:
  • Är civil- eller högskoleingenjör inom data, elektroteknik eller har motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt
  • Har 15 års arbetslivserfarenhet av planering och optimering av Ciscobaserade nätverk.
  • Är CCIE-certifierad eller motsvarande.
  • God kompetens inom Cisco ASA-brandväggar.
Dina sociala egenskaper är av största vikt med tanke på att du ska arbeta såväl i grupp som att kunna ta initiativ och driva egna idéer och projekt. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och du kan även ta till dig tekniska beskrivningar på engelska och överföra kunskapen till dina kollegor.

Naturligtvis är du också en person som identifierar dig med Teracoms tre kärnvärden; Ansvarstagande, Nytänkande och Enkelhet.

Då tjänsten är säkerhetsklassad krävs godkänd registerkontroll.

Vi erbjuder:
Hos Teracom får du vara med och göra skillnad varje dag. Det är vårt gemensamma ansvar att de samhällsviktiga tjänster vi levererar, med höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och kvalitet, fungerar dygnet runt, året runt - oavsett. Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat med högt engagemang, stort ansvarstagande och kompetenta kollegor. På Teracom strävar vi efter att skapa en kultursom inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet, samtidigt som vi värnar om balans mellan arbete och fritid.

Vi betraktar olikheter mellan människor som en styrka och är övertygade om att det bidrar till ett kreativt och trivsamt arbetsklimat.

Ansökan:
Intresserad? Skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 21/1. Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef Susanne Blomlöf på susanne.blomlof@teracom.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Arkitekt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.teracom.se/
Sista ansökningsdag 21 jan (5 dagar kvar)