Teracom söker Gruppchef till Network Operation Center

Teracom söker Gruppchef till Network Operation Center

Är du intresserad av att arbeta som Gruppchef i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Är du en ledare eller gruppchef som drivs av att uppnå resultat? Vill du vara med och bidra till att Teracom är ett självklart nav även i framtidens kommunikationssamhälle? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss.

Affärsområde Network Operation Services inom Teracom söker nu en Gruppchef till Network Operation Center. Gruppen drivs med delat ledarskap tillsammans med en erfaren gruppchefskollega. Vi befinner oss mitt i en spännande förändringsresa där vi strävar efter att skapa en kultur som präglas av affärsmässighet och resultatfokus. Vi letar efter dig som vill vara med och driva denna förändring och kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper, ledarförmåga och affärsmässighet.

Om tjänsten
Du kommer att, tillsammans med gruppchefskollegan, leda Network Operation Center som ansvarar för Nätdrift och Kundstöd inom mobilnät och transmission

Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter kommer att vara att tillsammans med din chefskollega:
 • Löpande leda, driva och utveckla verksamheten och affären mot gemensamma mål med fokus på lönsamhet och gruppens engagemang och effektivitet. Du har resultatansvar för gruppen.
 • Representera Teracom i olika forum med kund inom gruppens ansvarsområde.
 • Kontinuerligt identifiera och driva förbättringar som har direkt påverkan på gruppens effektivitet, resultat och kvalitet.
 • Medverka i olika förbättringsinitiativ/utvecklingsprojekt inom din sektion/affärsområde
 • Personalansvar innefattande resursplanering, kompetensutveckling, medarbetar och lönesamtal, rekrytering, MBL-förhandlingar, arbetsmiljöansvar, attestering av tid, resor mm
 • Medverka till framtagning av verksamhetsplan och andra organisatoriska dokument
 • Se till att gruppen följer lagar, förordningar och Teracoms interna policys och regelverk
Du sitter i ledningsgruppen för Operation Center tillsammans med 3 andra gruppchefer och 1 sektionschef. Du rapporterar till sektionschefen. Placeringsort: Stockholm. Resor i tjänsten förekommer.

Din profil:
Vi söker dig som brinner för ledarskap och vill jobba i en kunskapsintensiv och tekniktung miljö med högt fokus på kundupplevelse. Du är affärsmässig, driven och stimuleras av att uppnå resultat. Du är inte rädd för att ifrågasätta gamla rutiner och kan komma med nya kreativa lösningar. Du ser det som en naturlig del av ledarrollen att leda och driva utveckling av verksamheten. Du har förmåga att entusiasmera och engagera dina medarbetare och få med dig gruppen på vår förändringsresa. Som ledare är du kommunikativ, följer upp resultat och utvecklar dina medarbetare genom kontinuerlig feedback.

Du har en tydlig vision med ditt ledarskap och triggas av att leda en enhet tillsammans med en chefskollega och en verksamhet som pågår 24/7/365.

Vidare ser vi att du har:
 • dokumenterad erfarenhet av att leda andra
 • förhandlingsvana
 • erfarenheter av digitalisering och automatisering
 • dokumenterad erfarenhet avmobilbranschen
 • dokumenterad erfarenhet av arbete med kundupplevelse
 • erfarenhet av att driva utveckling
 • högskoleutbildning inom teknik, ekonomi/marknad eller ledarskap är meriterande
 • goda kunskaper i ekonomi samt god förståelse för affär och lönsamhet
 • du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Vi lägger stor vikt vid hur våra ledare agerar och fungerar i organisationen. En ledare hos Teracom ska vara ett gott föredöme och praktisera sitt ledarskap utifrån våra ledarprinciper; ansvarstagande, nytänkande och enkelhet.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Mångfald
Vi betraktar olikheter mellan människor som en styrka och är övertygade om att olikhet bidrar till ett dynamiskt, kreativt och trivsamt arbetsklimat. Stor vikt läggs vid hur man kompletterar gruppen i allmänhet och sin chefskollega i synnerhet.

Ansökan:
Vill du bli en av oss? Ansök så snart som möjligt genom att skicka CV och personligt brev via länken nedan. Vid frågor, kontakta sektionschef Peter Blomquist, peter.blomquist@teracom.se eller tel. 4685. Sista ansökningsdag är 8 mars men intervjuer sker löpande.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.teracom.se/
Sista ansökningsdag 22 mars (1 dag kvar)