Senior Accountant till Tele2

Senior Accountant till Tele2

Är du en erfaren ekonom som brinner för redovisning och vill vidareutveckla dina kunskaper i en spännande organisation? Har du erfarenhet av förbättringsarbete och trivs i en dynamisk miljö med många kontaktytor? Då kan rollen som Senior Accountant på Tele2 vara rätt tjänst för just dig!

Vad kan Tele2 erbjuda dig?

Här får du möjligheten att bli en del av Tele2:s ekonomiteam och arbeta i en kreativ och flexibel miljö. Kulturen på Tele2 präglas av stark teamkänsla, högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad. Här har du alla möjligheter att växa och utvecklas internt och hitta nya spännande karriärvägar. Ekonomifunktionen är inne i en spännande förändringsresa med syfte att bygga ett modernt och effektivt Finance Team för att kunna ge organisationen ännu bättre service och beslutsunderlag med visionen: Create value by delivering reliable business information with speed and simplicity.

I rollen som Senior Accountant kommer du att arbeta med kvalificerade redovisningsuppgifter tillsammans med övriga kollegor på Accounting, men också i tät dialog med Financial Control. Du har många kontaktytor där du stöttar och supporterar Tele2:s verksamhet i redovisningsfrågor inom såväl IFRS som Swedish GAAP. Du håller dig kontinuerligt dig och gruppen uppdaterad på nyheter och förändringar inom relevanta regelverk. Du är även delaktig i interna projekt och trivs i en roll där du samarbetar med och backar upp dina kollegor. Teamet består av 10 personer och du rapporterar till Redovisningschefen. Tjänsten är belägen på Tele2:s huvudkontor i Kista.

I rollen ingår:
 • Månads- och årsbokslut
 • Inkomstskatter och momsredovisningar
 • IAS 19 pensionsbokningar
 • Rapportering till moderbolag
 • Driva och ingå i diverse interna projekt
 • Utveckling av processer och rutiner
 • Årsredovisningar och Inkomstskattedeklarationer
 • Kontinuerligt hålla sig och gruppen uppdaterad av nya regelverk (K3 och IFRS)
 • Utveckling och utbildning av gruppen i redovisningsfrågor
 • Kvalitetssäkring av finansiell information
 • Superuser för huvudboken i Navision
Vem letar vi efter:
Vi söker dig som har akademisk utbildning i ekonomi och som har arbetat ett flertal år med kvalificerad redovisning, med fördel några år med revision. Du är trygg i din kompetens och är självgående i att upprätta bokslut, årsredovisning och deklarationer samt har erfarenhet av regelverken K3 och IFRS. Du drivs av att dela med dig av din kunskap för att utveckla gruppen. Du är systemkunnig, har goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som Senior Accountant har du självklart ett sinne för siffror samt eget driv och viljan att påverka och utveckla processer och rutiner. Vidare är du noggrann, strukturerad och lösningsorienterad samt har ett prestigelöst sätt. Ditt flexibla förhållningssätt kommer väl till pass på Tele2 som präglas av en föränderlig miljö där det alltid är mycket på gång. Du är teamorienterad, kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor internt.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en spännande roll där du får möjlighet att bidra och utvecklas.

Har vi väckt ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar Tele2 med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Urval och intervjuer kommer påbörjas i januari. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du mycket välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se eller Michaela Järnvall på michaela.jarnvall@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Mer om Tele2
Tele2 Sverige är operatör på såväl privat- som företagsmarknaden. Näten är ryggraden i affären och Tele2 är väldigt stolta över det nationella nät med 2G, 3G och 4G vi har byggt och som i dag ger täckning till över 99% av de svenska hushållen. Tele2 Sverige AB ingår i den europeiska telekomoperatören Tele2 AB. Tele2 AB är noterat på NASDAQ OMX sedan 1996.

Läs mer på www.tele2.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (9 dagar kvar)