Finance Process Change Specialist

Finance Process Change Specialist

Finance Process Change Specialist sökes till Finance Digitalization & Processes

Vi söker dig som vill vara en del i resan mot att Tele2 ska ha Sverige's mest effektiva finansorganisation och utveckla både de system och digitala arbetssätt som behövs för detta. Du tillhör en avdelning vars uppgift är att driva digitaliseringen av verksamheten i syfte att säkra företagets framgång på såväl kort som lång sikt.

I din roll kommer du att ansvara för att initiera och driva förändringsprojekt som syftar till att effektivisera verksamheten, där den övergripande målsättningen är att automatisera interna processer och skapa en effektiv IT-miljö inom hela Finance. Du har en fallenhet för att kommunicera, ser ett värde i att samarbeta med andra och har förmågan att få med dig andra människor i förändring. Du arbetar i en väldigt verksamhetsnära och kommunikativ roll, där du samarbetar med många olika delar av organisationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Driva implementation av ny finansiell styrmodell inom Tele2 tillsammans med övriga gruppen samt C&P
  • Hålla workshops och arbeten med ledningsgrupper inom såväl Finans som övriga Tele2 med fokus på att utmana befintliga processer/systemstöd
  • Tänka helhet Finans avseende processer/system och driva förändringsprojekt (kartläggning av nuläge, sätta målbild, samt driva förändringsprocessen, tillsammans med aktuell finansavdelning)
  • Utveckla nya angreppssätt för att optimera processer och styrning
  • Identifiera möjligheter och risker genom skarp analys
Den vi letar efter

Du har tidigare arbetat som projektledare med inriktning mot Change Management eller motsvarande. Vi ser att du har en djup erfarenhet av hur en finansorganisation fungerar och gedigen erfarenhet av förändringsledning från ett medelstort/större företag. En central del i rollen är att presentera och förmedla budskap vilket kräver en mycket god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt, såväl på svenska som på engelska.

Tidigare roller som vi ser att du arbetat i är som Financial Managementkonsult eller motsvarande i minst fem år. Du har troligen en universitetsutbildning som civilekonom och/eller civilingenjör eller motsvarande.

Som person har du ett starkt driv och är van att ta ansvar. Du är analytisk och motiveras av att ställas inför komplexa frågeställningar. Du har ett lösningsorienterat och flexibelt tillvägagångsätt. För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara leverans- och kvalitetssäker även under perioder med tidspress. En självklar del i din personlighet är att du är prestigelös och har lätt för att initiera och upprätthålla ett kontaktnät inom organisationen.

Det här erbjuder vi dig

... en plats i en flexibel, prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla, högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.

... stora möjligheter till spännande karriärvägar inom Tele2. Hos oss ligger din framtid i dina egna händer.

... Vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och andra förmåner som rör hälsa och pension.

Tjänsten är placerad på vårt fantastiskt härliga och moderna kontor i Kista, Stockholm.

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2019. Vänta inte för länge med din ansökan då urval och intervjuer sker löpande!

Vi ser fram emot att få träffa dig!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 feb (10 dagar kvar)