Lead Developer / Solution Architect

Lead Developer / Solution Architect

Vi är stolta över vår agila kultur och värderar människor över allt annat. Vi utvärderar vårt arbete och hur vi gör saker och har fokus på att kontinuerligt experimentera med nya idéer och tekniker.

Vi tror att individer och lag borde fatta beslut på rätt nivå - där kunskapen är! Därför har våra utvecklingsgrupper stor frihet och ansvar att själva fatta många beslut. Lag är autonoma och förväntas ta fullt och eget ansvar för sina plattformar / system och arbetssätt.På Tele2 kommer du att arbeta i en kreativ och flexibel arbetsmiljö. Du kommer att vara en del av kulturen där samarbeten och integrationer leder framåt. Varje medarbetare är viktig för företagets framgång. Hos oss får du stor variation och frihet, där fokus är mot personlig och teknisk utveckling i en organisation som ligger i framkant inom sittwww.tele2.se

Vi söker en Lead Developer / Solution Architect till avdelningen, "Service Activation" som ansvarar för flödet från kundorder till leverans och aktivering av kundens tjänster. Gruppen ser helt enkelt till att rätt kund på rätt adress får rätt tjänst vid rätt tidpunkt på rätt utrustning.

Om Tjänsten
I rollen som Lead Developer / Solution Architect ingår du i ett team som består av 5 personer som tillsammans förvaltar och utvecklar funktionella och skalbara lösningar som hanterar beställningar och leveranser av tjänster till våra kunder.

I rollen kommer du att löpande driva förbättringsarbete gällande arbetssätt, tekniska miljöer och kvalitet. Agilt arbetssätt sitter i din ryggmärg och du har stort fokus på att kontinuerligt leverera kvalitativa lösningar samt driva en teknik som möjliggör ett smidigt devops-flöde. Du kommer att tekniskt och strategiskt samverka med andra delar av organisationen som arbetar i samma flöden och arbeta med långsiktiga lösningar som mål.

I det dagliga arbetar du tillsammans med ditt team såväl som med olika intressenter och produktägare för att definiera krav, ta fram lösningar och implementera lösningar. Du kommer att skriva och köra enhetstester och utföra kodgranskning. Du arbetar löpande med att förbättra utvecklingsprocesserna inom ditt team och dokumenterar den tekniska lösningen samt analyserar, designar och genomför automatiserade tester. Utifrån krav, arkitektur, design och system, utvecklar du testfall.

I rollen har du stor påverkan varför omvärldsbevakning är en viktig del av rollen för att kunna föreslå experiment och utveckla vår tekniska kompentens och vårt arbetssätt. Vi par- och mob-programmerar i stor utsträckning och du kommer att ingå i olika arkitektforum.

Din kompetens och erfarenhet
För att lyckas i rollen tror vi att du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande dokumenterad arbetserfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av en liknande roll där du har arbetat med Java 8/11, JMS, Spring Boot, React / Javascript 8/11. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta agilt där du tillsammans med ett team har levererat mot uppsatta mål.

Har du erfarenhet eller förståelse av nedan är det meriterande
 • JDBC
 • Spring Cloud
 • Kafka
 • Docker/Kubernetes
 • Basic Linux/Unix
 • REST, Maven, Git
 • Databases like Oracle, MongoDB, Postgres
 • JMS Providers such as Active MQ or similar
 • Knowledge of Domain Driven Design and Development
 • Experience of TDD and test automation
 • Experience of test data management, mocking of external APIs
 • Experience of continuous delivery
 • Provisioning, service activation, TV (broadcast and play) and telecom experience
 • Knowledge of PL/SQL
Personliga egenskaper
Som person är du lugn och pragmatisk samtidigt som du är nyfiken på ny teknik och drivande i ditt arbete. Vidare är du självgående i din roll och tycker att det är roligt med förändringsarbete. Du har lätt för att hitta din väg, är nätverkande, lyhörd och ser omvärldsbevakning inom ditt område som naturliga delar i ditt arbete. Du är van att rådge och komma med förslag.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Louise Hagen Furugård, 0733118726, louise.furugard@p4it.se alt Jen Scheffel,
0733 118798, jen.scheffel@p4it.se

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 maj 2019 (12 dagar kvar)