Analytiker till vår säljorganisation

Analytiker till vår säljorganisation

På Telavox utvecklas säljorganisationen ständigt och idag har vi elva säljteam utspridda i Sverige, Norge, Danmark, Finland och England. Vi är ett entreprenörsdrivet företag med korta beslutsvägar och är just nu inne i en superspännande expansionsfas. Säljledningen behöver därför förstärka teamet med en logisk och datadriven analytiker och kanske är det dig vi söker?!

Om jobbet

Vi söker dig som framförallt kan stärka upp analysen av data från vårt CRM-system. Som analytiker kommer du att tillhöra vår säljstab som utgår från vårt kontor i Stockholm. Här hittar vi ett gäng säljare, ett par kundansvariga och ditt närmaste team - säljstaben - som du kommer att jobba supernära. Idag består teamet av en Sales Analyst som jobbar med analys av vår säljdata, alltså en kollega du skulle jobba nära, en senior projektledare samt en säljkoordinator som sköter kommunikationen och kompetensutvecklingen för vår säljkår.
Det här teamet är peppa på att välkomna dig och lära dig allt dem kan - och tvärtom.

Det dagliga arbetet består i att producera och leverera återkommande som nya rapporter och analyser med god kvalitet och inom deadline. Du kommer att arbeta nära beslutsfattare, både CFO samt CSO. I din roll förväntas du även ta fram rekommendationer till beslutsfattare, samt utmana och agera bollplank åt säljledningen så att vi aktivt rör oss i rätt riktning.

Du bidrar även med din mycket uppskattade kunskap inom datamining för att öka kvalitet, ta fram smarta automatiseringar samt förstå och förmedla din tolkning av större datamängder och lösa problem med SQL.

Om dig

Du är mitt i din framgångsrika karriär och har hunnit med en akademisk examen tex. Högskole- eller Civilingenjör samt jobbat med något som styrker din analytiska förmåga och ditt affärstänk i minst 2 år. Vi tror att du är en ekonom som älskar programmering eller en utvecklare med stort intresse för ekonomi och siffror. Du har erfarenhet av CRM och eftersom ditt jobb kommer bestå i att driva säljorganisationen framåt behöver du ha ett helhetsperspektiv samt en strategisk ådra som leder dig och resten av ledningen i rätt riktning.

Stor kunskap i Excel är ett måste eftersom du kommer att behöva skriva avancerade formler och hantera stora volymer data. Det är även bra om du har erfarenhet av datamining, avancerade analyser, metoder och verktyg. Har du dessutom koll på Java och datamodellering så har vi många spännande utmaningar för dig att sätta tänderna i.
Utöver detta är du strukturerad, kreativ, lösningsorienterad och inte minst, har ett starkt personligt driv.

Vad gör Telavox

Vi är ett agilt IT-bolag i telekombranschen som har svårt att sitta still. Vi tycker det är bättre att be om förlåtelse än tillåtelse och tycker inte man ska lägga ner tid på sådant som inte är roligt, enkelt och relevant. Vi är ungefär 220 medarbetare i Norden. Här jobbar människor med mycket energi och det går det som tåget. Vi har blivit Gasellnominerade hela åtta gånger och är mitt i vår globala resa där vi ska etablera våra produkter i Norden och sedan ut Europa.

Ansökan

Om ovan är en beskrivning av dig och du tycker att det här låter som rollen för dig så tycker vi att du ska söka så fort du bara kan! Om du vill ringa oss för att prata om rollen, så kan du ringa och prata med Victoria Lindén, HR Business Partner som jobbar som med denna rekrytering. Mitt nummer är 040 620 02 60.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 nov (39 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Telavox develops world-leading communications platforms with solutions for smart and efficient telephony, PBX, chat and much more. Regardless of whether it involves an entrepreneur-driven startup or a giant among giants, Telavox contributes to making companies more transparent, efficient and accessible.