Verksamhetsnära redovisningsansvarig till Tekniska museet

Verksamhetsnära redovisningsansvarig till Tekniska museet

Vi söker en nyckelspelare till vår framgångsresa!

Här får du en chans att vara med i utvecklingen av ett upplevelsecenter i världsklass med fokus på innovation, entreprenörskap och hållbarhet. Drivs du av att nyttja systemen fullt ut och ta fram smartare arbetssätt? Gillar du att stödja projektledare och chefer i redovisningsfrågor i en verksamhetsnära dialog?

Då kan rollen som redovisningsansvarig vara rätt för dig.

Beskrivning av tjänsten

Vi söker nu dig som vill vara med och forma denna nyinrättade befattning som redovisningsansvarig och bidra i verksamhetens fortsatta resa. Du trivs i en miljö med många relationer och en komplex verksamhet med olika aktiviteter som finansieras och rapporteras på olika sätt. Då museet har tertialbokslut kommer förhållandevis mycket tid läggas på effektivisering av rutiner och nyttjande av system, samt på att stödja i de ad hoc-uppgifter som uppstår i verksamheten, t ex kring nya projekt. För att trivas med detta har du en flexibel läggning med förmåga att omprioritera och hantera korta puckar samt vara del i ett dynamiskt ekonomiteam.
Som redovisningsansvarig har du en nära dialog med CFO, Business Controller och ekonomiassistent liksom budgetansvariga i organisationen. Då museet har många typer av verksamheter vilka finansieras på olika sätt uppkommer ofta redovisnings- och skattetekniska frågor vilka du hanterar. Du har arbetsledaransvar för ekonomiassistenten och samordningsansvar i boksluten.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Ansvar för tertial- och årsbokslut inkl kontoavstämningar, periodiseringar, projektomföringar, stöd till budgetansvariga/projektledare liksom samordning och arbetsledning av bokslutsarbetet
 • Löpande bokföring, frisläppa filer, inläsning lönefiler
 • Avstämningar och felsökning avseende många olika intäktsslag
 • Momshantering & skattedeklaration
 • Ansvar för aktivering i anläggningsregister av investeringar och utställningar
 • Kassaflödesplanering
 • Ansvar för framtagande av årsredovisning för Tekniska museet samt fyra avkastningsstiftelser
 • Hålla internutbildning, t ex workshops för budgetansvariga
 • Arbetsleda ekonomiassistent
Utöver ovan löpande arbetsuppgifter är en stor och viktig del följande områden;
 • Utredning av skatte- och redovisningstekniska frågor för verksamhetens olika delar
 • Utveckla och effektivisera processer
 • Super user Visma.net
Vem är du?

För att lyckas i rollen som redovisningsansvarig ska du ha en civilekonomexamen eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av motsvarande roll inom en mångfacetterad verksamhet inklusive projekt, ha mycket goda redovisningskunskaper och erfarenhet från att arbeta med allt från löpande bokföring till kvalificerade redovisningsfrågor. Du har självständigt hanterat projektredovisning och skattefrågor. Erfarenhet från affärsdrivande verksamhet i tjänstesektorn är ett krav. Då du kommer att ha arbetsledaransvar är det önskvärt med erfarenhet av ledarskap.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Tekniska museet med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Katarina Rydell, 073-058 22 22. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. I denna process kan frågor om tjänsten samt intervjuer påbörjas först fr om 5 augusti. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Katarina Rydell
Telefon 073-058 22 22
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 6 sept 2019 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

De senaste åren har Tekniska museet tagit stora kliv in på edutainmentmarknaden där lekfullt lärande är centralt. Verksamheten på Djurgården i Stockholm lockar varje år runt 330 000 besökare, varav mer än hälften är barn och unga. Det är en privat stiftelse med en omsättning på ca 120 msek varav ca 60% självfinansiering och 40% statsbidrag. Ett 70-tal heltidsanställda samt ett stort antal timanställda bidrar tillsammans till att erbjuda en fantastisk helhetsupplevelse där målet är att nå 500 000 besökare per år. Det ska nås genom högkvalitativa utställningar och programverksamhet, ett kundorienterat förhållningssätt, effektiva processer och god samverkan med finansiärer och partners.

Läs mer på www.tekniskamuseet.se

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.