Näringspolitisk expert

Näringspolitisk expert

Näringspolitisk expert inom standardisering och digital handel på Teknikföretagen

Nu stärker vi vårt näringspolitiska arbete och söker en näringspolitisk expert med ansvar för standardisering och digital handel.

Om rollen
I rollen som näringspolitisk expert inom standardisering och digital handel ingår att initiera och utveckla dialogen med medlemsföretag, myndigheter, politiker, journalister och andra branschintressenter med syfte att ta större plats i debatten nationellt och på EU-nivå genom att lyfta industrins perspektiv inom området. Du upprätthåller nätverk av nyckelpersoner och företräder Teknikföretagen i interna och externa sammanhang.

Du följer och påverkar de centrala politiska processerna inom ditt sakområde både nationellt och på EU-nivå. Det gör du bland annat i samverkansgrupper inom Teknikföretagen, Svenskt Näringslivssfären och vår europaorganisation. Du tar löpande fram beslutsunderlag, policydokument och förslag på kommunikativa insatser inom området, remissyttranden är ett naturligt inslag i arbetet. Arbetet sker i nära samarbete med Teknikföretagens medlemsföretag.

Du arbetar även proaktivt genom omvärldsbevakning för att analysera, kartlägga och utveckla strategier för policy inom utpekade ansvarsområden.

Du tillhör den näringspolitiska avdelningen där det arbetar cirka 20 medarbetare som är uppdelade i fyra enheter. Du rapporterar till enhetschefen för Handel och Hållbarhet. Enheten ansvarar bland annat för sakkunskap och påverkansarbete inom områdena klimat, energi, miljö, infrastruktur, handel och produktkrav i nära samarbete med övriga enheter.

Vem är du?
Vi söker dig som delar synen på att näringslivet spelar en avgörande roll för Sveriges fortsatta välfärd och att en grundförutsättning för att lyckas med klimatomställningen är att stärka Sveriges konkurrenskraft.
  • Du är en lagspelare som sätter organisationens bästa först.
  • Du besitter god sakkunskap inom standardisering och digitala frågor kopplade till handel och produktsäkerhet
  • Du har erfarenhet av att arbeta med frågor som rör standardisering och digitala handelsfrågor inom till exempel teknikföretag.
  • Du är intresserad av att förstå och påverka utvecklingen politiskt i Sverige och i EU.
  • Du har förmågan att snabbt sätta dig in i ett nytt område och bedöma vad som är viktigt och vad som bör prioriteras
  • Du har en god analytisk förmåga och kan självständigt från resultatet av en dialog och samverkan med medlemsföretagen ta fram förslag till Teknikföretagens prioriteringar och policyförslag.
  • Du är en god skribent och har förmågan att ta fram skriftliga underlag som remisser, officiella skrivelser, debattartiklar etcetera.
  • Du är en skicklig relationsbyggare och trivs i rollen att företräda Teknikföretagen. Du är kommunikativ och har en stark egen drivkraft.
  • Du har en akademisk examen, till exempel som civilingenjör.
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Att du gillar teknik och att vara i framkant med den tekniska utvecklingen ser vi som en självklarhet.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid vid vårt kontor vid Östermalmstorg i Stockholm. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner, med egen träningslokal och lunchrestaurang i huset. I vårt kontorshus finns möjlighet att parkera sin cykel eller moped och att tillfälligtvis också hyra en parkeringsplats för bil.

Våra värdeord som genomsyrar verksamheten är: Respekterande, Engagerade, Professionella och Modiga.

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Karin Aase, tfn 08-782 08 37, e-post karin.aase@teknikforetagen.se.

Det går också bra att kontakta Mona Hill, HR-chef, 08- 782 08 04, e-post mona.hill@teknikforetagen.se.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan med CV via Ansök Nu.

Urval och intervjuer sker löpande så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi har gjort våra medieval och vill därför inte bli kontaktade av sälj/rekryteringsföretag.
Mer info

Om arbetsgivaren

Sverige är ett av världens främsta exportländer när det gäller innovation och teknik, där företag som Volvo, Ericsson och Scania är några av de största aktörerna. Gemensamt för trion är att de är medlemmar i Teknikföretagen. Genom bland annat juridisk rådgivning och politiskt påverkansarbete får de tillsammans med drygt 4300 andra medlemsföretag stärkt konkurrenskraft.