Teknikcollege söker VD

Teknikcollege söker VD

Nu söker vi en Vd till Riksföreningen Teknikcollege Sverige då vår nuvarande Vd slutar. Vi söker en modig, visionär och engagerad ledare till denna utmanande roll, där du tillsammans med kollegor på kansliet, kollegor inom ägarorganisationerna och regionerna utvecklar och utformar verksamheten framåt. Som person kännetecknas du av en inre drivkraft, hög ambition och ett engagerat ledarskap. Lika väl som du drivs av resultat och utveckling har du tålamod, uthållighet och ödmjukhet. Du är en trygg person med hög social kompetens.

Det här är en central och långsiktig roll där du har stora möjligheter att påverka ditt arbete. Rollen är underställd Riksföreningen
Teknikcollege Sveriges styrelse, som består av Sveriges ledande arbetsgivar- och arbetstagarorganisationerna samt företagsrepresentanter inom industrin. Vd:ns huvudsakliga ansvar är att planera, organisera och leda verksamheten samt skapa kännedom och engagemang kring konceptet gentemot relevanta intressenter. I den här rollen är du ansiktet utåt för Teknikcollege som genom att skapa goda relationer med relevanta aktörer agerar som spindeln i nätet för konceptet. Du har ett ansvar att, tillsammans med sex medarbetare på kansliet, förankra verksamheten gentemot ägarna av konceptet och medlemmarna i föreningen samt driva utvecklingen av konceptet framåt.

  • Du är ytterst ansvarig för det samlade verksamhets-, budget- och utvecklingsarbetet.
  • Du leder och fördelar arbetet på kansliet
  • Du rapporterar till föreningens styrelse och verkställer styrelsens beslut
  • Du har övergripande personalansvar med ansvar för kompetensutveckling och kompetensförsörjning
  • Du ansvarar tillsammans med kansliet för utvecklingen av Teknikcollege och stöd till medlemmarna
  • Du håller kontakt med relevanta myndigheter och intressenter samt representerar Teknikcollege i olika sammanhang, framförallt nationellt
  • Du driver, samordnar och arbetar proaktivt i linje med vår vision och strategi
  • Du ansvarar för att ansöka om extern finansiering för utveckling av verksamheten
Har du erfarenhet av liknande tjänster, är en van ledare inom industrin, idéburen organisation, myndighet och med framgångsrikt förbättringsarbete i bagaget? Då kan du vara den vi söker! Vi ser gärna att du som söker trivs i en verksamhetsnära och synlig roll, där du växlar mellan operativt och strategiskt arbete och samtidigt kan både inspirera och motivera dina medarbetare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid vid vårt kontor vid Östermalmstorg. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner. Tillträde snarast möjligt.

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Adela Martinovic, Vd Teknikcollege 08–7820980 eller
Maria Rosendahl, enhetschef Teknikföretagen 08–7820977 eller
Josefine Larsson, IF Metall 08–7868310

Låter det intressant? Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev senast den 30 oktober 2019.

Mer information
Bakom Teknikcollege står Industrirådet som utgörs av arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer som Teknikföretagen, IF
Metall, IKEM, Industriarbetsgivarna, Livsmedelsföretagen, GS facket, Trä- och möbelföretagen, Sveriges Ingenjörer, Gröna arbetsgivare, Livsmedelsarbetarförbundet och Unionen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.teknikcollege.se
Sista ansökningsdag 30 okt 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och omfattar 24 regioner med ca
3000 samverkansföretag och 150 certifierade utbildningsanordnare. Inom konceptet samverkar kommuner, utbildare och företag för att säkerställa industrins tillväxt. Teknikcollege syftar till att stärka industrins kompetensförsörjning, det gör vi genom att kvalitetssäkra utbildningar efter industrins kompetensbehov. Hos oss är du med och gör skillnad, både för den svenska industrin men även för samhället i stort.

Läs mer på www.teknikcollege.se.