Driftchef fastighet

Driftchef fastighet

Nu utökar vi vår fastighetsavdelning och söker en operativ driftchef som tillsammans med sitt team utvecklar fastighetsleveranserna i våra affärsavtal. Söker du efter ett arbete där du kan göra skillnad och bidra till samhällsnyttan. Då kan du vara rätt person för vår organisation på Kungsholmen i Stockholm.

Om tjänsten

Vi söker dig som på ett affärsmässigt, serviceinriktat och kvalitetsmedvetet sätt vill leda, driva och utveckla vår fastighetsverksamhet.

Som driftchef hos Keolis driver du både det dagliga arbetet tillsammans med ditt team som det strategiska och långsiktiga arbetet för alla anläggningar.

Du har en helhetssyn över de fastigheter och installationer som ingår i Keolis olika affärsavtal inom samtliga trafikområden i Stockholm där Keolis bedriver trafik. Du arbetar brett och verksamhetsnära med utgångspunkt i verksamhetens lokalbehov. Du har många kontaktytor och ett övergripande ansvar för att rätt resurser tillsätts för utförandet av beslutade aktiviteter.

Driftchefsrollen är organisatoriskt placerad under teknikavdelningen och du rapporterar direkt till teknikchefen och du har personalansvar för ett antal fastighetstekniker. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt. Keolis tillämpar sex månaders provanställning. Resor inom Stockholm förekommer.

Som driftchef är du en specialist på tekniska fastighetskomponenter och vill finna bra hållbara lösningar för en effektiv fastighets, - och kostnadsoptimering. Du förvaltar fastighetsdokumentation och säkerställer tydliga rutiner och instruktioner för organisationen och upprätthåller en bra affärsmässig dialog med våra kunder. Driftchefen medverkar även med sin kompetens i de kvalificerade upphandlingarna som berör fastigheter.

Du har många och varierande uppgifter i rollen, med ansvar för bland annat:
 • Aktivt leda och ta initiativ för att förbättra och utveckla leveransen till kund men även internt.
 • Kundansvar med löpande dialog med kunderna inom ramen för affärsavtalen.
 • Säkerställa leverans och rapportering till kund.
 • Daglig samordning av ledning och personal och leverans.
 • Säkerställa att fastighetsteamet arbetar på ett strukturerat och systematiskt sätt enligt fastställda rutiner.
 • Säkerställa budget, prognos och bokslutsarbete.
 • Mål och resultatorienterad.
Det här behöver du ha
 • Du har flerårig erfarenhet från drift av olika typer av anläggningar och vi ser gärna att du har kunskap inom fastighetsområden såsom el, värme, ventilation och kyla. Erfarenhet av drift och underhåll av industrifastigheter är meriterande.
 • Du har flerårig ledarskapserfarenhet och har tidigare haft ekonomiskt ansvar.
 • Du är service, - mål och resultatinriktad.
 • Du har en passion för fastighet, fastighetsteknik och motiveras av att leda andra människor.
 • B-körkort är ett krav.
Då du har många kontakter internt och externt behöver du ha en god förmåga att bygga långsiktiga relationer. Du behöver ha en god kommunikativ förmåga och vara en god förhandlare. Då det är en självständig roll behöver du vara ansvarstagande och resultatinriktad och ha en god struktur i ditt arbete. Då det finns goda möjlighet att påverka tjänstens innehåll ser vi att du är kreativ och har förmåga och vilja att utveckla ditt arbeta.

Det här får du av oss

Keolis erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett företag som bidrar till samhällsnytta och hållbar utveckling, i ett företag som värdesätter och tillvaratar de kvaliteter som en jämn köns-fördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Då Keolis är ett stort företag som verkar i en framtidsbransch, kan vi erbjuda en trygg och stabil anställning med kollektivavtal, förmånsportal, friskvårdsbidrag och utvecklingsmöjligheter. Varje nyanställd medarbetare får ett individuellt utformat introduktionsprogram.

Så ansöker du

Välkommen att registrera din ansökan i form av ett CV och ett personligt brev. Sista ansökningsdag är 2021-04-18. Urval och intervjuer sker löpande.

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Magnus Holtmar på telefon 070-557 01 65. Klas Wallin, Unionen på tfn: 070-602 67 74. Filip Tysk, Akademikerföreningen, på tfn: 072-501 15 70.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Fastighet, Teknisk förvaltare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Keolis Sverige AB
Hemsida http://www.keolis.se
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (1 dag kvar)