Technical Presale - HPE

Technical Presale - HPE

It's rewarding to work at a company where YOU make a difference!

If you're passionate about the ever-changing IT industry and enjoy working in a fast-paced, collaborative progressive environment, you'll thrive at Tech Data!

Join our team to connect the world with the power of technology!

Som Technical Presale hos Tech Data kommer du att fungera som ett stöd i säljprocessen genom att förmedla teknisk expertis till både intern säljavdelning och våra kunder. Rollen är placerad i ett härligt team med nära till skratt och trevlig stämning.

Tech Data är en av världens största distributörer av IT-produkter, tjänster och lösningar från marknadens ledande leverantörer. Vi är rankade som nr 90 på Fortune 500-listan i USA, har över 14 000 anställda runt om i världen, och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för tionde året i rad. Läs gärna mer på se.techdata.com/

Om tjänsten
I denna roll som teknisk expert kommer du att stödja säljorganisationen i att bygga upp och upprätthålla en aktiv kundbas och utveckla nya försäljningsmöjligheter genom tillhandahållande och tillämpning av teknisk expertis och kunskap samt lösningsförslag inom datacenter- server & storage.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Förmåga att korrekt utforma leverantörslösningar för att möta kundernas behov.
 • Tillhandahållande av en enastående servicekvalitet.
 • Utveckla produktkunskap till en hög teknisk nivå i linje med säljarens/affärsförväntningarna.
 • Mata in lämpliga kundkontakter eller interaktioner i Tech Data CRM.
 • Kommunicera produkt- och teknikinformation samt utbilda interna och externa målgrupper.
 • Kunna följa med fältsäljare om så krävs i kundmöten för att ge tekniska råd.
 • Underhåll av tekniska kontakter hos tilldelade leverantörs- och nyckelkunder.
 • Arbeta med säljteam för att profilera våra serverlösningar.
 • Upprätthålla erforderliga tekniska certifieringar enligt tillverkares krav.
Vi söker dig som...
Vi söker dig som besitter teknisk kompetens och sätter stor uppmärksamhet till detaljer. Vidare har du god affärskompetens och kan driva professionella möten med kunder och intern personal.

Kunskaper och erfarenheter:
 • Certifierad motsvarande HPE/ASE eller liknande PSE/LCP/DCUCD ser vi som meriterande.
 • Ett eget driv om att kunskapsmässigt ligga i teknisk framkant.
 • Effektiv muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga.
 • IT-branschkunskap inom kanalen är önskvärt men inte ett krav.
 • Pratar och skriver svenska och engelska flytande.
 • Arbetar strukturerat och konsultativt med god planeringsförmåga.
Ansökan
Ansökan skickas via hemsidan. För eventuella frågor om tjänsten maila rekrytering@techdata.nu. Vi bearbetar ansökningar löpande.

Vi kan erbjuda dig med rätt kvalifikationer och inställning ett arbete i ett internationellt marknadsledande företag där ingen dag är den andra lik. Låter det spännande med ett företag som präglas av högt tempo, verkar på en utmanande marknad och har engagerade medarbetare? Då kanske Tech Data skulle vara en attraktiv arbetsplats för dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Tech Data
Tech Data Corporation är en av världens största distributörer av IT-produkter, tjänster och lösningar från marknadens ledande leverantörer med över 115 000 återförsäljare i mer än 100 länder. Tech Data är den ledande IT-distributören på den svenska marknaden med ca 250 medarbetare på det nordiska huvudkontoret i Spånga, norr om Stockholm. Tech Data har lokalkontor i Danmark, Norge och Finland.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Försäljning, Säljsupport
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://se.techdata.com
Sista ansökningsdag 19 feb 2021 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tech Data är rankat som nr 83 på Fortune 500®-listan i USA och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för nionde året i rad. Tech Data är den ledande IT-distributören på den svenska marknaden med nordiskt huvudkontor i Spånga och distributionslager i Jordbro, samt lokalkontor i Danmark, Norge och Finland. Med unik kompetens, hög tillgänglighet, effektiv logistik och efterfrågade kringtjänster hjälper vi dagligen våra återförsäljare att på ett kostnadseffektivt sätt sälja och marknadsföra IT-produkter och lösningar till företag, organisationer och privatkonsumenter.