Teamleader Inside Sales Executive

Teamleader Inside Sales Executive

It's rewarding to work at a company where YOU make a difference!

If you're passionate about the ever-changing IT industry and enjoy working in a fast-paced, collaborative progressive environment, you'll thrive at Tech Data!

Join our team to connect the world with the power of technology!

Nu söker vi dig som är intresserad av IT-branschen, som vill växa inom försäljning och i rollen som Internal Sales Specialist - Teamleader. Har du en fallenhet för utveckling av kundrelationer och kollegor samt ett intresse inom IT? Är du dessutom mål- och resultatdriven? Då kanske du är rätt person för oss!

Plats: Stockholm, Spånga

Omfattning: Heltid, Tillsvidare

Start: Enligt överenskommelse

Vi på Tech Data förser Sveriges återförsäljare med IT-produkter och tjänster och är länken mellan dem och leverantörer. Våra kunder finns främst inom IT, Telekom och Retail. Exempelvis erbjuder vi logistik- & lagerlösningar, kundanpassning av produkter och tjänster, device som tjänst samt möjlighet att göra vår webbshop till återförsäljarens.

Tech Data är en av världens största distributörer av IT-produkter, tjänster och lösningar från marknadens ledande leverantörer. Vi är rankade som nr 90 på Fortune 500-listan i USA, har över 14 000 anställda runt om i världen, och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för tionde året i rad. Läs gärna mer på se.techdata.com/

Om tjänsten

Som 'Internal Sales Specialist' hos oss kommer du att vara första kontakt mot våra kunder och för utvalda leverantörer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att svara på pris- och produktfrågor vilket innebär att du kontinuerligt uppdaterar dig om nyheter, partnerprogram mm från leverantörer. I rollen har du god kunskap om dina leverantörers och Tech Datas olika lösningar, förstår slutanvändarens behov och har förmågan att omsätta detta till en ökad försäljning. Som Teamlead bör du även ha en naturlig fallenhet för att stötta och coacha andra för att nå uppsatta mål.

Du kommer bland annat arbeta med:
 • Daglig kontakt med våra utvalda kunder, hantera förfrågningar och proaktivt kontakta kund för att hitta nya möjligheter samt löpande återkoppling.
 • Bygga pipe genom att löpande hitta nya affärsmöjligheter tillsammans med kunderna och uppdatera CRM med aktuell kund-data samt affärsmöjligheterna.
 • Ta fram offerter utifrån problemställning från kund med löpande uppdateringar tills affären är stängd. Innefattar även att verifiera kreditutrymme.
 • Uppfyllnad av KPI:er avseende aktivitetsmål etc. för att nå och slå försäljningsmålen.
 • Säkerställa att vi har en god relation med motsvarande funktion hos leverantör (kanalteam).
 • I samarbete med övriga TD sälja paketeringar och lösningar/tjänster med syfte att hitta nya kunder, ökad försäljning samt att stärka TD´s varumärke.
 • Deltaga på försäljningsaktiviteter, utbildningar, marknadsaktiviteter och event (interna och med vår leverantör) samt utföra tilldelade försäljningsuppgifter etc.
Som affärsägare kommer du även att ansvara för dina kunders försäljning på månadsbasis, ge input till forecast samt ansvara för dina kunders lönsamhet.

Som teamlead ansvarar du även för att:
 • Leda den dagliga säljgruppen och utveckla teamet.
 • Tillsammans med din chef inspirera laget och hitta nya sätt att utveckla säljarna på individnivå.
 • Planera och genomföra strategiska och taktiska aktiviteter / processer för att optimera försäljningen, i linje med Techdatas strategi.
Vi söker dig

som...

För att bli framgångsrik i rollen som 'Internal Sales Specialist' behöver du vara lösningsorienterad, vara lyhörd för kundens och medarbetarnas behov, kunna arbeta självständigt men samtidigt bidra till att teamet utvecklas och når sina KPIer. Som person är du måldriven med en stark vilja att ge snabb och korrekt service till våra kunder. Vilja utveckla både dig själv och team-kollegor samt tycka om utmaningar. Utöver det har du ett stort engagemang och en positiv grundinställning.

Då koncernspråket är engelska så behöver du kunna kommunicera obehindrat inte bara på svenska, utan även engelska, i tal och skrift. Meriterande är tidigare erfarenhet från PC-branschen.

Vi kan erbjuda dig med rätt kvalifikationer och inställning ett arbete i ett internationellt marknadsledande företag där ingen dag är den andra lik. Låter det spännande med ett företag som präglas av högt tempo, verkar på en utmanande marknad och har engagerade medarbetare? Är du dessutom en person som skulle trivas i en organisation med fokus på att leverera rätt produkt i rätt tid och till rätt pris? Då kanske Tech Data skulle vara en attraktiv arbetsplats för dig. För rätt person finns det även goda möjligheter att utvecklas inom Tech Data.

Kontaktperson

Vid frågor om tjänsten, vänligen maila rekrytering@techdata.com.

Ansökan

Ansök till tjänsten via vår hemsida. Vi bearbetar ansökningar löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Cultural Competency Requirements:
 • For this position, you will be expected to understand, communicate, and collaborate effectively with people across various identities and cultures.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://se.techdata.com
Sista ansökningsdag 20 feb 2021 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tech Data är rankat som nr 83 på Fortune 500®-listan i USA och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för nionde året i rad. Tech Data är den ledande IT-distributören på den svenska marknaden med nordiskt huvudkontor i Spånga och distributionslager i Jordbro, samt lokalkontor i Danmark, Norge och Finland. Med unik kompetens, hög tillgänglighet, effektiv logistik och efterfrågade kringtjänster hjälper vi dagligen våra återförsäljare att på ett kostnadseffektivt sätt sälja och marknadsföra IT-produkter och lösningar till företag, organisationer och privatkonsumenter.