Credit Controller

Credit Controller

It's rewarding to work at a company where YOU make a difference!

If you're passionate about the ever-changing IT industry and enjoy working in a fast-paced, collaborative progressive environment, you'll thrive at Tech Data!

Join our team to connect the world with the power of technology!

Som kreditcontroller hos oss kommer du att tillhöra den nordiska kreditavdelningen som består av ett team på 15 personer där du ansvarar för redovisning och kreditbedömning av kundföretag.

Plats: Stockholm/Spånga

Omfattning: Heltid

Start: Enligt överenskommelse

Tech Data är en av världens största distributörer av IT-produkter, tjänster och lösningar från marknadens ledande leverantörer. Vi är rankade som nr 88 på Fortune 500-listan i USA, har över 14 000 anställda runt om i världen, och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för tionde året i rad.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:
 • I samarbete med övriga organisationen utveckla kreditarbetet inom företagskreditavdelning
 • Verka för en sund kreditgivning till företagskunder
 • Förhandla med kunder om olika säkerhetsalternativ
 • Analysera, bedöma och godkänna kreditlimiter
 • Öppna nya kundkonton och upprätthålla kundinformation
 • Stödja försäljning
 • Utföra rapporter, rapportering
 • Kreditanalysera & åtgärda vid orderstopp, ordersläpp
 • Ta emot inkommande samta och mail (internt och externt)
 • Medverka vid månadsslut
 • Att genomföra regelbunden uppföljning och kreditbevakning på företagets kunder enligt företagets policy
Vi söker dig...

För att lyckas i denna tjänst har du en relevant utbildning och minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet av reskontra, redovisning och kreditbedömning. Du har en god förståelse för siffror och kan tolka årsredovisningar. Vidare har du kunskaper i SAP eller liknande ekonomisystem, samt god vana i Excel. Du behöver kunna kommunicera obehindat på både svenska och engelska. Kunskaper i ytterligare nordiska språk är meriterande.

Som person tror vi du ambitiös och motiveras av att driva ditt arbete framåt, då du får ta mycket eget ansvar. Du är analytisk, strukturerad och noggrann i ditt sätt att arbeta på och tycker om att utreda problem för att finna den bästa lösningen för kunden. Du är stresstålig och har förmåga att prioritera och arbeta tidseffektivt under ett högt arbetstempo. Vidare är du flexibel, prestigelös och kan jobba i grupp. Du har hög integritet och är orädd för tuffa beslut. Då det händer mycket är det viktigt att du trivs i en snabb och föränderlig miljö. I din roll som kreditanalytiker kommer du ha mycket kontakt med kunder, därför är det viktigt att du är kommunikativ och serviceinriktad i ditt sätt att bemöta andra människor.

Kontaktperson

Om du har några frågor eller funderingar vänliga kontakta rekrytering@techdata.com.

Ansökan

Ansök via vår hemsida. Vi bearbetar ansökningar löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tech Data är den ledande IT-distributören på den svenska marknaden med nordiskt huvudkontor i Spånga, norr om Stockholm. Med unik kompetens, hög tillgänglighet, effektiv logistik och efterfrågade kringtjänster hjälper Tech Data dagligen sina återförsäljare att på ett kostnadseffektivt sätt sälja och marknadsföra IT-produkter och lösningar till företag, organisationer, myndigheter och privatkonsumenter. Läs gärna mer på se.techdata.com/

Cultural Competency Requirements:
 • For this position, you will be expected to understand, communicate, and collaborate effectively with people across various identities.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://se.techdata.com
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tech Data är rankat som nr 83 på Fortune 500®-listan i USA och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för nionde året i rad. Tech Data är den ledande IT-distributören på den svenska marknaden med nordiskt huvudkontor i Spånga och distributionslager i Jordbro, samt lokalkontor i Danmark, Norge och Finland. Med unik kompetens, hög tillgänglighet, effektiv logistik och efterfrågade kringtjänster hjälper vi dagligen våra återförsäljare att på ett kostnadseffektivt sätt sälja och marknadsföra IT-produkter och lösningar till företag, organisationer och privatkonsumenter.