Business Development Manager – Global Computing Components

Business Development Manager – Global Computing Components

It's rewarding to work at a company where YOU make a difference!

If you're passionate about the ever-changing IT industry and enjoy working in a fast-paced, collaborative progressive environment, you'll thrive at Tech Data!

Join our team to connect the world with the power of technology!

"Är du en målmedveten säljare med erfarenhet av IT-branschen är det här rollen för dig!"
Vill du arbeta med affärsutveckling av ett tillväxtområde som spänner mellan datacentret och arbetsplatsen? Är du en driven person som hela tiden vill utvecklas mer än marknaden? Då är du rätt kandidat för oss!

Plats: Spånga, Lunda industriområde

Omfattning: 100%

Start: Enligt överenskommelse

Tech Data är den ledande IT-distributören

på den svenska marknaden med nordiskt huvudkontor i Spånga, norr om Stockholm och lokalkontor i Danmark, Norge och Finland. Med unik kompetens, hög tillgänglighet, effektiv logistik och efterfrågade kringtjänster hjälper vi dagligen våra återförsäljare att på ett kostnadseffektivt sätt sälja och marknadsföra IT-produkter och lösningar.


Om tjänsten

I denna roll som 'BDM' kommer du att ansvara för vår Komponentaffär. Du är länken mellan ledande tillverkare av exempelvis processorer, grafikkort, minnen och lagring till återförsäljare inriktade mot såväl datacentret som konsumenter etc. Du har den tekniska kunskapen för att skapa mervärde för våra återförsäljare och du förstår marknaden.

Som BDM för Komponenter kommer du att ha det övergripande ansvaret för affärsplanering och uppföljning kring affärsområdet som helhet och dina leverantörer och kunder i synnerhet. Detta med strävan att hela tiden utvecklas mer än marknaden. Du är huvudkontakten mot dina nordiska och europeiska kollegor samt lokala representanter för våra leverantörer. Du tillhör även en arbetsgrupp med kollegor som fokuserar på ett närliggande område.

Du kommer bland annat att ansvara för:

Strategi & Produktportfölj
  • Driva full affärsplansprocess, från skapande av planen till genomförande.
  • Arbeta aktivt med att styra leverantörernas större affärer mot TD (inklusive direktaffärer)
  • Tillsammans med Business Unit Manager definiera vilka kunder som skall vara fokus för eget område.
  • Löpande kontroll över prissättning i förhållande till marknaden för att säkerställa konkurrenskraftig nivå.
  • Löpande uppdatera forecast/input baserat på marknadstrender.
  • Tillsammans med marknad skapa övergripande aktivitetsplan och genomförande av aktiviteter (när aktuellt).
  • Säkerställa att utbildning av interna och externa resurser sker på relevant nivå .
  • I samarbete med kollegor (lokala, nordiska och europeiska) skapa paketeringar och lösningar/tjänster med syfte att hitta nya kunder, ökad försäljning samt att stärka TD´s varumärke.
  • Driva samarbete med ansvarig inköpare.
Vi söker dig

som...

För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara målmedveten och drivas av att nå dina egna uppsatta mål. Du ska trivas med ett högt arbetstempo med många olika kontaktytor både internt och externt. Du är med andra ord en social individ som tycker det är kul att arbeta med människor samtidig som du har en säljådra och är affärsmässig. Du känner dig trygg i att fatta beslut samt är kreativ i hur vi kan maximera vår lönsamhet.

Vi söker dig med minst 5 års tidigare erfarenhet och som känner sig hemma i IT-branschen. Du har förmodligen tidigare arbetat inom distribution men även återförsäljar-/leverantörsled är av intresse. Det är meriterande med kunskap inom affärsområdet och närliggande områden. Det är även meriterande om du har arbetat i SAP och CRM-verktyg. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Du är en van Excel-användare.

Vi kan erbjuda dig med rätt kvalifikationer och inställning ett arbete i ett internationellt marknadsledande företag där ingen dag är den andra lik. I denna roll får du även en möjlighet att påverka ditt egna arbete. Låter det spännande med ett företag som präglas av högt tempo och verkar på en utmanande och föränderlig marknad? Då kanske Tech Data skulle vara en attraktiv arbetsplats för dig. Så sök redan idag!

Kontakt

Vid frågor om tjänsten, vänligen maila till rekrytering@techdata.nu.

Ansökan

Ansök till tjänsten via vår hemsida. Vi bearbetar ansökningar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 2020-03-31

Varmt välkommen med din ansökan!

Tech Data är en av världens största distributörer av IT-produkter, tjänster och lösningar från marknadens ledande leverantörer. Vi är rankade som nr 88 på Fortune 500-listan i USA, har över 14 000 anställda runt om i världen, och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för tionde året i rad.

Tech Data - Connecting the World with the Power of Technology
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://se.techdata.com
Sista ansökningsdag 7 apr 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tech Data är rankat som nr 83 på Fortune 500®-listan i USA och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för nionde året i rad. Tech Data är den ledande IT-distributören på den svenska marknaden med nordiskt huvudkontor i Spånga och distributionslager i Jordbro, samt lokalkontor i Danmark, Norge och Finland. Med unik kompetens, hög tillgänglighet, effektiv logistik och efterfrågade kringtjänster hjälper vi dagligen våra återförsäljare att på ett kostnadseffektivt sätt sälja och marknadsföra IT-produkter och lösningar till företag, organisationer och privatkonsumenter.