Team Olivia söker en Data Protection Officer till huvudkontoret i Danderyd

Team Olivia söker en Data Protection Officer till huvudkontoret i Danderyd

Kort om tjänsten

Vill du arbeta i en spännande koncern vars bolag står inför en viktig digitaliseringsresa? Team Olivia växer och söker en Data Protection Officer till sitt huvudkontor i Danderyd. Vi söker någon med utmärkt kommunikationsförmåga, muntligt såväl som skriftligt, med goda språkkunskaper i svenska och engelska. Att du har kunskap inom IT-hantering och lagring är viktigt för tjänsten men även intresset av dataskydd samt gärna erfarenhet från socialtjänst. Ett stort intresse för pedagogik för att motivera, förenkla och förklara komplexa sammanhang kommer att vara ett stöd i ditt arbete. Du fokuserar på lösningar och strävar efter att agera innovativt och lösningsorienterat.

Om verksamheten

Team Olivia är ett ledande omsorgsföretag med tjänster inom bland annat personlig assistans, individ- och familjeomsorg och hemomsorg. Vi finns nära våra kunder på över 200 platser i Sverige, Norge och Danmark och omsätter ca 5 miljarder SEK. Våra cirka 13 000 medarbetare arbetar för att göra varje enskilt liv rikare och mer värdigt, varje dag. Team Olivias styrka ligger i att kombinera det lilla företagets flexibilitet, engagerade medarbetare och närhet med den stora organisationens resurser, nätverk och finansiella kapacitet. Bolaget befinner sig i mycket stark tillväxt och är på väg mot en ny resa och behöver förstärkning på IT-avdelningen.

Mer om tjänsten

Team Olivia strävar efter att hålla hög kvalitet avseende personuppgiftshanteringen. I din roll som DPO/dataskyddsombud ansvarar du för att granska att vi följer gällande lagar, regler och interna policys och riktlinjer. Du ska ge råd och information om skyldigheter enligt rådande dataskyddslagstiftning och rapportera om av dig uppmärksammade brister till bolagsledning. Därtill ska du vara rådgivande i konsekvensbedömningar men också övervaka genomförandet av sådana konsekvensbedömningar.

Dina arbetsuppgifter ska inte innebära intressekonflikter. Detta innebär att du kan lämna råd och information kring uppdateringar av policy och riktlinjer i enlighet med aktuell lagstiftning och ett krav att du ska vara kontinuerligt uppdaterad kring rådande praxis på marknaden. Det är inte din uppgift att arbeta aktivt med styrdokument, processer eller liknande eftersom intressekonflikter då kan uppstå.

Du medverkar vid riskbedömning och när brister identifieras arbetar du aktivt med att bistå i arbetet med lösningar. DPO ansvarar för att kontrollera Team Olivias och dess dotterbolags strategi för dataskydd inkluderat ansvarstilldelning. I din roll granskar du informationsinsatser och kontroller i nära samarbete med och rapporterar till IT-chef.

Vad vi kan erbjuda dig?
En kul roll i ett härligt prestigelöst team där du bidrar, är delaktig och kan påverka. En viktig roll med möjlighet att göra stor skillnad för både Team Olivia och för våra bolag. En dynamisk arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter och goda förutsättningar till kompetensutveckling tillsammans med dina duktiga kollegor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Team Olivia med Dreamwork. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Stockholm. Tillträde till tjänsten är enligt överenskommelse. Du söker tjänsten på www.dreamwork.se bifoga vänligen CV och personligt brev. Vi kommer att kalla till intervju löpande så sök gärna tjänsten så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta Christina Martinsson, rekryteringskonsult på Dreamwork, christina.martinsson@dreamwork.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn's Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s "Entrepreneur of the Year". Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.