Controller till TV4

Controller till TV4

Vill du arbeta i en dynamisk miljö präglad av stort engagemang? Söker du en verksamhetsnära roll där du får möjlighet att påverka? Mediabranschen befinner sig i konstant förändring, vill du vara med på denna resa? Här erbjuds en controllerroll där du dagligen har möjlighet att se resultat av ditt arbete. Du kommer att arbeta med avdelningar där kollegorna brinner för sin uppgift och där du blir ett viktigt ekonomiskt bollplank.

Detta söker vi
I rollen som Controller kommer du att arbeta med tre innehållsavdelningar vilka är indelade genrevis men vars gemensamma nämnare är att de alla arbetar med att köpa in och producera programformat. De tre genrerna är tv-program inom Drama, Underhållning samt Inköp av utländska filmer och serier. Du kommer att ha ett nära samarbete med en senior controllerkollega vilken arbetar med samma avdelningar som du, men där den seniora kollegan har ett mer övergripande och strategiskt perspektiv, medan du är mer operativ i den dagliga dialogen med fokus främst på nutid och innevarande år. Du kommer ha många kontaktytor inom verksamheten, främst med de kollegor som producerar programmen.

Dina arbetsuppgifter
Rollen innebär i första hand att följa upp och analysera resultat, framförallt utifrån ett kostnadsperspektiv, samt att ha en tät dialog med verksamheten. Dina primära uppgifter innebär följande:
  • Ansvara för upprättande och underhåll av omfattande budgetfiler gällande avdelningarnas (Drama, Inköp och Underhållning) programbudgetar på samtliga plattformar.
  • Kostnadskontroll vid månadsbokslut och avvikelseanalys mot budget/prognos. Kommunikation av analys till berörda parter.
  • Bidra med ekonomiskt stöd till medarbetare inom verksamheten, ex kring information om ekonomisk status samt att ge rekommendationer inom ramen för satt budget.
  • Upprättar tillsammans med controllerkollega struktur vid budget och prognos, samt driver processen mot exekutiva producenter, inköpare m.fl.
Din profil
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande i kombination med ca 2-4 års arbetslivserfarenhet. Du har troligtvis arbetat inom controlling, redovisning, revision eller motsvarande och är van vid att analysera stora datamängder. Du kommer troligtvis från en verksamhet som präglats av förändring och trivs i en sådan miljö. Vidare är du en van och kunnig användare av Excel.

Du som person
För att lyckas och trivas i rollen och på företaget är du en person som trivs i dialogen och samarbetet med andra, samtidigt som du är rak och tydlig i din kommunikation. Du är trygg i dig själv och har lätt för att anpassa dig efter ändrade förutsättningar samt trivs i dynamisk miljö. Du är en nyfiken och vetgirig person som gärna bidrar med nya idéer. I rollen som Controller krävs också att du har en kvalitetsmedvetenhet och tydlig känsla för struktur.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar TV4 med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-445 50 14 alt. Caroline Björk tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Prodiem erbjuder rekrytering och konsultlösningar inom ekonomi, finans och HR. Vi har konsulter och kandidater som går in i linjebefattningar, i specialistroller eller arbetar mer managementinriktat i specifika projekt eller på chefsnivå.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Konsult, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Nordens största kommersiella tv-bolag. TV4 och C More är ledande i utvecklingen av rörlig bild och digitaliseringen av tv-industrin med hjälp av kraften och styrkan i våra varumärken - och hos våra fantastiska medarbetare. Med en stor mängd tv-kanaler och andra tjänster, bjuder vi in hela Sverige till en tv-upplevelse i världsklass. Att ständigt vara relevanta, stå på användarnas sida och att vara en del av Sverige - det är några av våra viktigaste uppgifter. Läs mer på https://www.tv4.se/