Reskontrachef till Tikkurila Sverige AB

Reskontrachef till Tikkurila Sverige AB

Drivs du av förändring och utveckling? Är du en trygg och erfaren ledare som brinner för att få medarbetarna att växa? Har du erfarenhet som reskontrachef? Då kan det vara dig vi söker!

Vi söker nu en Reskontrachef till Tikkurila Sverige AB med stort driv och engagemang och som trivs att jobba både operativt och strategiskt. I rollen som Reskontrachef har du huvudansvaret för förvaltning, utveckling och effektivisering av kund- och leverantörsreskontra processerna. Som Reskontrachef har du ett personalansvar för fem personer där du leder teamet och stöttar medarbetarna och bidrar till deras utveckling.

I rollen ingår bland annat:
  • Leda och fördela arbetet mellan medarbetarna
  • Operativt arbete med både levreskontra och kundreskontra
  • Coacha, uppmuntra och utveckla teamet
  • Medverka vid månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Kontinuerligt arbeta med processförbättringar både gällande levreskontra och kundreskontra
  • Bidra till processutveckling och ingå samt driva diverse förbättringsprojekt
Du rapporterar till Finansdirektören och arbetar i helt nyrenoverade och väldigt trevliga lokaler i Hammarby Sjöstad.

Din Profil

Vi söker dig som har erfarenhet som reskontrachef med personalansvar. Du har erfarenhet från operativt arbete reskontraarbete. Du har goda kunskaper i redovisning, gedigen erfarenhet av personalledning och ett uttalat systemintresse.
Eftersom koncernspråket är engelska, förutsätter vi att du känner bekväm i detta, både skriftligt och muntligt. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du tidigare har arbetat i MediusFlow och Dynamics AX12

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och tydlig. Du är van att arbeta strukturerat och noggrant samt är en person som inte rädd för att hugga i där det behövs. Du har vidare förmågan att lyfta blicken och se utvecklingsområden och tycker det är roligt att driva förändringsprojekt. Som person har du lätt för att samarbete och trivs med många kontaktytor.

Organisation

Tikkurila är en ledande nordisk färgleverantör, känd för sina starka varumärken bl a Alcro och Beckers. Koncernen har 2500 medarbetare och har en årlig omsättning på drygt 6 miljarder SEK.
Tikkurila Sverige AB omsätter 1,5 miljarder SEK och har 300 medarbetare runtom i Sverige varav hälften sitter i företagets helt nyrenoverade och väldigt fina kontor i Hammarby Sjöstad.

I denna rekrytering samarbetar Tikkurila med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Brisheim på telefon 070-842 13 77 eller på mail maria.brisheim@mpya.se alternativt Sofia Sand på telefon 070-353 39 76 eller mail sofia.sand@mpya.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Hemsida https://mpyafinance.se
Sista ansökningsdag 24 jan (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!