Account Manager - Maverick (AV)

Account Manager - Maverick (AV)

Vill du vara en del av Maverick, Tech Datas snabbast växande affärsområde? Har du rätt attityd och driv då kan du bli vår nya stjärnsäljare!

Plats: Stockholm, Spånga
Omfattning: Heltid, Tillsvidare
Start: Omgående

Tech Data är den ledande IT-distributören på den svenska marknaden med nordiskt huvudkontor norr om Stockholm och lokalkontor i Danmark, Norge och Finland. Med unik kompetens, hög tillgänglighet, effektiv logistik och efterfrågade kringtjänster hjälper vi dagligen våra återförsäljare att på ett kostnadseffektivt sätt sälja vidare och marknadsföra IT-produkter och lösningar till företag, organisationer och privatkonsumenter.

Om tjänsten
Som Account Manager hos Maverick AV Solutions kommer du att arbeta aktivt med befintliga kunder (och en del nya) och sälja in hela Mavericks produktportfölj. Du kommer att ansvara för hela säljprocessen, från början till slut, och vara väl insatt i Mavericks produkter och lösningar/koncept. I ditt arbete kommer du att ha mycket kontakt med både kunder, leverantörer och övriga Maverick team både via telefon & videosamtal men många möten kommer även ske ute hos kund.

Som Account Manager kommer du ha en väldigt central och betydande roll i teamet. Maverick Sverige är en del av både ett Nordiskt och Europeiskt Team där du rapporterar till Affärsområdeschef för Maverick i Sverige.

Som Account Manager hos oss kommer du att:
  • Proaktivt jobba med nyckelpersoner hos våra utvalda kunder (återförsäljare) som gör att dom ser TD som den självklara distributören inom Mavericks produktområde.
  • Säkerställa kompetensnivå hos kund samt genomföra utbildningar/demonstrationer vid behov.
  • Dokumentera i CRM-verktyg.
  • Skapa affärsplan på utvalda fokuskunder.
  • Deltaga och även i vissa fall skapa kundaktiviteter.
  • I samarbete med övriga säljteamet sälja paketeringar och lösningar/tjänster med syfte att hitta nya kunder, ökad försäljning samt att stärka Mavericks och Tech Datas varumärke.
  • Arbeta aktivt med att styra leverantörens större affärer mot Maverick (inklusive direktaffärer).
  • Supportera våra kunder i att hitta erbjudanden till deras specifika slutkunder.
Vi söker dig som...
Som har ett intresse för den senaste tekniken inom AV produkter. Du har någon form av säljerfarenhet med dig från tidigare roller och drivs av sälj. Vi tror du bor i Stockholmstrakten med omnejd. Körkort är ett krav då det kommer bli en del resande ute i landet hos våra kunder. Vidare kommunicerar du obehindrat på både svenska och engelska.

Som person är du måldriven med en stark vilja att göra affärer och kunskap om hur man driver en affärsprocess framåt på ett effektivt och strukturerat sätt. Utöver det har du ett stort engagemang och en positiv grundinställning. Du har en stark vilja och förståelse att lära dig nytt och är orädd som person.

Vi kan erbjuda dig med rätt kvalifikationer och inställning ett arbete i ett internationellt marknadsledande företag där ingen dag är den andra lik. Låter det spännande med ett företag som präglas av högt tempo, verkar på en utmanande marknad och har engagerade medarbetare? Då kanske Tech Data skulle vara en attraktiv arbetsplats för dig. För rätt person finns det även goda möjligheter att utvecklas inom Tech Data.

Kontaktperson
Vid frågor om tjänsten, vänligen maila till rekrytering@techdata.com

Ansökan
Sök via vår hemsida. Vi bearbetar ansökningar löpande, så sök redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Tech Data Corporation är en av världens största distributörer av IT-produkter, tjänster och lösningar från marknadens ledande leverantörer med över 105 000 återförsäljare i mer än 100 länder. På den europeiska marknaden omfattar affärsmodellen affärsområdena Advanced Solutions (server & storage, nätverksprodukter och cloud), Endpoint Solutions (PC, Apple, Mobile, Print & Supplies), Maverick (AV-produkter) samt Datech (CAD-produkter). Tech Data är rankad nr 90 på Fortune 500®-listan och är ett av de högst uppskattade företagen i världen. För mer information om moderbolaget besök www.techdata.com
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://se.techdata.com
Sista ansökningsdag 24 okt 2021 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tech Data är rankat som nr 90 på Fortune 500®-listan i USA och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för nionde året i rad. Tech Data är den ledande IT-distributören på den svenska marknaden med nordiskt huvudkontor i Spånga och distributionslager i Jordbro, samt lokalkontor i Danmark, Norge och Finland. Med unik kompetens, hög tillgänglighet, effektiv logistik och efterfrågade kringtjänster hjälper vi dagligen våra återförsäljare att på ett kostnadseffektivt sätt sälja och marknadsföra IT-produkter och lösningar till företag, organisationer och privatkonsumenter.