Konsulter inom järnväg och transport

Konsulter inom järnväg och transport

Kan du få det här snabbtåget att flyga är du förmodligen den vi söker.

Tänk dig att du fått i uppdrag att bygga en höghastighets- järnväg mellan Stockholm och Göteborg. Inom några år ska medborgarna kunna färdas mellan Sveriges framsida och baksida på knappt två timmar. Men vad krävs egentligen för att visionen ska bli verklighet? Vilken typ av tunnel och spårväxel ger bäst punktlighet? Hur många reserv- delar behövs på underhållsbaserna? Vilken redundans krävs för alla kritiska system? Och framförallt; hur många miljarder kronor kommer du att kunna spara genom att tänka rätt från början?

Välkommen till Systecons värld. Vi är ett ledande konsult- och mjukvaruföretag med tjänster och verktyg inom Life Cycle Management. Vi hjälper våra kunder att hitta den exakta balansen mellan tillgänglighet, kostnadsbesparing och effektivitet. Vår egenutvecklade mjukvara Opus Suite används av hundratals företag över hela världen för att nå högre produktivitet, lägre kostnader och bättre lönsamhet.

Kör mot framtiden
Just nu befinner vi oss i en expansiv fas och letar efter dig som vill kliva in i rollen som konsult, där du får möjlighet att använda din kreativa problemlösningsförmåga i stora och utmanande projekt. Tillsammans med andra kompetenta kollegor är du med och bidrar till samhällsnytta inom kollektivtrafik, försvar och räddningstjänst. Välkommen att följa med oss mot svindlande hastigheter!

Din roll
Som konsult hos oss kommer du arbeta brett med allt från upphandling och utveckling till drift- och underhållsfrågor för att hjälpa våra uppdragsgivare att hitta de mest kostnadseffektiva lösningarna.

Det kan handla om att:
  • Leda projekt inom driftsäkerhet eller underhållsutveckling
  • Vara kravställare i upphandlingar och vägleda kunden i rätt val av produkt och lösning
  • Utveckla arbetssätt och processer för en mer kostnadseffektiv förvaltning av tekniska system
  • Analysera och dimensionera behov för underhåll och resurser
  • Identifiera kostnadsdrivare och flaskhalsar hos kunden
Din profil
Vi tror att du redan har några års erfarenhet av teknikprojekt, gärna i en konsultroll där du tidigare har lett projektteam. Kanske har du jobbat med driftsäkerhet och Life Cycle Mana- gement alternativt med modellering och simulering. Det är me- riterande om du har erfarenhet av större upphandlingsprojekt, i synnerhet inom järnväg.

Som person tycker du om att skapa, forma och utveckla kundrelationer. Du brinner för kopplingen mellan data, analys och affärsmål och resonerar dig gärna fram till rätt lösningar i samråd med kollegor och kunder.

Din ansökan
Skicka in CV senast 2020-01-31. Har du inte dina handlingar tillgängliga just nu, kan du registrera en ansökan via mobilen med din LinkedIn-profil.

För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Oscar Stierncreutz, tel 072-224 85 30. Vi hanterar alla ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än annonserat, så skicka gärna in din ansökan redan idag. Placering sker på vårt huvudkontor i centrala Stockholm.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.systecongroup.com/se/
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (4 dagar kvar)