Microsoft 365-Arkitekt Sobi

Microsoft 365-Arkitekt Sobi

Här får du möjlighet att arbeta på Sobi ett internationellt läkemedelsföretag med inriktning på specialläkemedel för patienter med sällsynta sjukdomar. Här arbetar man med olika områden inom forskning, industri och akademisk sfär.

Sobi är ett dynamiskt växande företag som nu befinner sig i en spännande tillväxtfas. Detta leder också till ökade krav på IT-infrastruktur, affärsstöd och IT-relaterat projekt och som en del i detta använder sig Sobi av Microsoft 365-sviten i större utsträckning. Därför letar vi nu efter en Microsoft 365-arkitekt som ska leda och hantera denna resa med fokus på samarbete. Du kommer att arbeta på huvudkontoret i Solna och rapportera till chefen för Infra & Arkitektur. IT-avdelningen består idag av 16 personer i Solna/Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
 • Övergripande ansvarig för Microsoft 365, strategi, konfiguration och implementering
 • Agera länk mellan IT och övriga företaget för att översätta krav till lösningar
 • Vara teknisk projektledare för det pågående Microsoft 365-projekt, med målet att bättre utnyttja plattformen
 • Hantera, underhålla och utveckla Sobis samarbetsstrategi, utvärdera olika Microsoft-erbjudanden (SharePoint av olika versioner, Microsoft Teams, OneDrive) kontra andra lösningar
 • Leda och hantera migrering av data från äldre till nya plattformar
Din profil
 • Minst 5-10 års erfarenhet från att arbeta med Microsoft-plattformar
 • En strategisk tänkare och problemlösare, kapabel att bidra och vägleda på seniornivå men också vara en
”doer” och praktiskt "få saker gjorda".
 • Mycket god förståelse för Microsoft 365-plattformen i allmänhet med betydande erfarenhet från arkitektur, design och konfigurering.
 • Betydande erfarenhet av att arbeta med säkerhetsinställningar på Microsoft Azure
 • Betydande erfarenhet från SharePoint-arkitektur
 • Betydande erfarenhet från att arbeta med olika samarbetsplattformar, med fokus på Microsoft
 • Erfarenhet från ledande projekt vid migrering till Microsoft 365.
 • Bra kommunikations- och presentationsfärdigheter både på svenska och engelska
 • Stark analytisk förmåga för att kunna förstå komplexa processer
 • Erfarenheter från läkemedelsbranschen är ett stort plus
 • Kandidatexamen (eller motsvarande) i datavetenskap, ingenjörsvetenskap, management eller annan relaterad examen.
Personliga attribut
Sobis värderingar (Vård, Ambition, Brådskande, Äganderätt, Partnerskap) är basen för det dagliga arbete och din professionella stil bör vara:
 • Välorganiserad, effektiv och självmotiverad
 • Ha förmåga att kunna läsa av andra människor och förhållningssätt samt att interagera väl med olika personligheter både geografiskt, organisatoriskt och på olika utbildningsnivåer.
 • Förmåga att arbeta självständigt, med begränsad vägledning och i team.
Vi erbjuder
Sobi är ett internationellt företag inom sällsynta sjukdomar inriktat på att erbjuda tillgång till innovativa behandlingar som gör väsentlig skillnad för personer med sällsynta sjukdomar.

Sobi har tre affärsområden: Haemophilia, Immunology och Specialty Care. Forsknings- och produktportföljen fokuserar främst på hemofili, inflammations- samt genetiska och metaboliska sjukdomar. Inom hemofili har Sobi som ambition att arbeta långsiktigt för att driva utvecklingen framåt, optimera behandling, bygga evidens och se till att personer som lever med hemofili får stöd och varaktig tillgång till hemofilivård. Inom Immunology utökade man under 2018 sin portfölj med två produkter och man kommer att fortsätta att utvärdera fler externa tillväxtmöjligheter för att växa verksamheten vidare, stärka sin forskningsportfölj i sen fas och på så sätt bidra till att flera människor som lever med sällsynta sjukdomar får tillgång till fler innovativa behandlingar.

Det hårda arbetet och engagemanget som Sobi står för engagerar idag cirka 1300 anställda runt om i världen har bidragit till stor framgång i Europa, Nordamerika, Mellanöstern, Ryssland och Nordafrika, vilket har lett till totala intäkter på 9,1 miljarder SEK 2018. Sobis andel (STO: SOBI) är noterat på Nasdaq Stockholm.

Har du några funderingar kring tjänsten?
Tveka då inte att höra av dig till:
Talent Aquisition Julia Lööv, julia.loov@totalresurs.se

Om Total Resurs
Vi är inget traditionellt rekryteringsföretag. Vi sätter kvalitet framför kvantitet. Genom ett personligt engagemang och med individen i fokus skapar vi givande och hållbara relationer. Vi tror just att det vinnande konceptet handlar om att omge sig med engagerade människor. Det är inte enbart ett företags visioner eller en slående uppfinning som gör oss konkurrenskraftiga och lyckosamma, utan det är människors engagemang. Människor som får utvecklas och använda hela sin potential och kraft kan nå hur långt som helst. Vårt mål är enkelt: du ska nå dina. Total Resurs är en leverantör av konsult- och rekryteringstjänster inom IT, där erfarenhet och hög kompetens är lika viktigt som äkta engagemang och hjärta. Total Resurs ingår i Total-koncernen som grundades 2011 med säte i Stockholm. Vi är idag ca 70 medarbetare, varav 45 konsulter. Vi vill vara skickligare, närmare och ge mer. Bakom Total Resurs står erfarna entreprenörer och några av marknadens främsta konsulter och medarbetare. Många av oss har mer än 25-års erfarenhet av avancerad IT-integration, kommunikation och rekrytering. Vi bygger det företag vi själva alltid velat arbeta i och som kunder och leverantörer vill arbeta med.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Total Resurs AB
Sista ansökningsdag 25 jan 2020 (6 dagar kvar)