Manager Business Control till Swedish Match (Business unit Sweden)

Manager Business Control till Swedish Match (Business unit Sweden)

Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken inom produktsegmenten Snus och moist snuff, Övriga tobaksprodukter samt Tändprodukter. Med visionen ”En värld utan cigaretter” eftersträvar koncernen att bidra till förbättrad folkhälsa genom att med sina rökfria produkter erbjuda attraktiva alternativ till cigaretter. Swedish Match tillhandahåller välkända produkter av högsta kvalitet. Tillverkning sker i sju länder och försäljningen är störst i Skandinavien och USA. Koncernens nettoomsättning för 2018 uppgick till 12 966 MSEK och antalet medarbetare uppgick i genomsnitt till 5 662. Swedish Match aktie är noterad på Nasdaq Stockholm (SWMA). För mer information se: www.swedishmatch.com

Detta söker vi
Swedish Match Europe Division har delat in sin verksamhet i tre affärsenheter med affärs- och resultatansvar för sina respektive geografiska områden. Nu söker bolaget en analytisk medarbetare för tjänsten som Manager Business Control till den svenska affärsenheten, Business Unit Sweden. Affärsenheten har som uppdrag att bedriva försäljning och marknadsföring av bolagets produktportfölj på den svenska marknaden. Vi söker en affärsmässig person som är redo att axla en verksamhetsnära och kritisk chefsroll inom Business Control. Om du motiveras av att samarbeta med kompetenta kollegor i en högpresterande miljö och vill utvecklas i en etablerad, internationell koncern bör du definitivt läsa vidare. Om du arbetar inom Business Control idag och vill ta steget till en ledande position med stort inflytande kan detta vara något för dig!

Ansvarsområden
Som Manager Business Control ansvarar du för att leda Business Control-funktionen inom Business Unit Sweden samt för att driva och säkerställa effektiva processer inom ditt ansvarsområde. Fokus kommer att ligga på analys, uppföljning, chefsstöd, utveckling och affärsplanering. Du kommer att agera Business Partner mot beslutsfattare och resultatansvariga chefer inom bland annat marknad, sälj, egna butiker och E-handel samt arbeta nära divisionsledningen. Business Unit Sweden ansvarar för divisionens största marknad och du kommer att ingå i ledningsgruppen för denna affärsenhet. Tjänsten rapporterar till Vice President, Business Unit Sweden och är placerad på Swedish Match huvudkontor på Sveavägen i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Rollen är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:
  • Leda och utveckla Business Control-funktionen inom Business Unit Sweden
  • Delta i ledningsgruppsmöten och tillsammans med Vice President Business Unit Sweden driva långsiktig affärsplanering
  • Driva budget- och prognosprocessen för affärsenheten
  • Ta fram och följa upp relevanta KPI:er och uppsatta strategiska mål
  • Stötta organisationen med konkurrens- och marknadsanalyser
  • Genomföra ad-hoc analyser, arbeta med business case och andra ekonomirelaterade projekt
  • Arbeta med lönsamhets-, kostnads- och resultatuppföljning inklusive analys
  • Driva projekt och ta fram beslutsunderlag relaterat till prissättning för svenska marknaden
  • Löpande säkerställa korrekt och högkvalitativ finansiell rapportering, samt sammanställa månads- och kvartalsrapporter
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, industriell ekonomi eller finans och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet från en affärsnära roll, varav minst ett par år inom Business Control. Har du tidigare arbetat i ett större internationellt bolag och, eller, inom FMCG är detta meriterande. Vidare ser vi att du har god förståelse för BI-verktyg och stor vana av arbete i Office-paketet, i synnerhet Excel. Det är ett krav för tjänsten att du kommunicerar obehindrat på engelska då det är Swedish Match koncernspråk. Du kommer vara chef för en Assistant Business Controller, men tidigare erfarenhet av personalansvar är inget krav.

Du som person
För att lyckas i den här rollen är du en driven, målfokuserad och analytisk person. Du samarbetar väl med andra men gillar att ha inflytande och utrymme att påverka inom ditt område. Du förmedlar information på ett pedagogiskt och tydligt sätt och klarar av att ställa krav mot organisationen. Du motiveras av att arbeta med komplexa uppgifter, vågar utmana det som råder och gillar att tänka nytt. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och strävar efter att bidra till både din och verksamhetens utveckling. I och med att du i den här tjänsten kommer ha personalansvar är det viktigt att du trivs med att leda andra.

Att jobba på Swedish Match
Swedish Match vision är “En värld utan cigaretter” och våra kärnvärden är Passion, Ägarskap, Kvalitet och Innovation. Dessa grundpelare har stor genomslagskraft i vårt dagliga arbete, och för oss är varje enskild medarbetare en avgörande del av vårt vinnande lag. På Swedish Match ges du möjligheten att bli en del av ett företag med både stolt tradition och stark innovationskraft. Vi vet att en bra arbetsplats har en jämn fördelning av män och kvinnor och att den präglas av öppenhet mot olika kulturer. Detta arbetar vi strategiskt med i vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Swedish Match med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073- 303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Business Control, Business controller, Controllerchef, Finance, Financial control, Financial Controller, Finance Manager, Management Consultant, Management Consulting, Managementkonsult, Corporate finance
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Ekonomichef, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (36 dagar kvar)