Assistant Accountant till Swedish Match

Assistant Accountant till Swedish Match

Detta är Swedish Match
Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken inom produktsegmenten Rökfria produkter, Cigarrer samt Tändprodukter. Med visionen om ”En värld utan cigaretter” eftersträvar koncernen att bidra till förbättrad folkhälsa genom att med sina rökfria produkter erbjuda attraktiva alternativ till cigaretter.

Swedish Match tillhandahåller välkända produkter av högsta kvalitet. Tillverkning sker i sju länder och försäljningen är störst i Skandinavien och USA. Koncernens nettoomsättning för 2019 uppgick till 14 739 MSEK och antalet medarbetare uppgick i genomsnitt till 6 270. Huvudkontoret är beläget i Stockholm. Swedish Match aktie är noterad på Nasdaq Stockholm (SWMA). För mer information se: https://www.swedishmatch.com/

Vår vision och våra värdegrunder
Swedish Match vision är “En värld utan cigaretter” och våra kärnvärden är Passion, Ägarskap, Kvalitet och Innovation. Dessa grundpelare har stor genomslagskraft i vårt dagliga arbete, och för oss är varje enskild medarbetare en avgörande del av vårt vinnande lag. På Swedish Match ges du möjligheten att bli en del av ett företag med både stolt tradition och stark innovationskraft. Vi vet att en bra arbetsplats har en jämn fördelning av män och kvinnor, och att den präglas av öppenhet mot olika kulturer. Detta arbetar vi strategiskt med i vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete.

Detta söker vi
Vi behöver förstärka vår avdelning för redovisning och rapportering på Europadivisionen med ytterligare en person. Lockas du av att arbeta inom en internationell börsnoterad koncern som är inne i ett expansivt läge? Vill du vara en del av ett ambitiöst och målinriktat team och har du intresse för redovisning? Lockas du av detta kan rollen som Assistant Accountant vara något för dig!

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Assistant Accountant kommer du att ingå i redovisningsteamet på Europadivisionen bestående av fyra medarbetare som arbetar med redovisning, bokslut samt utveckling av processer. Som Assistant Accountant rapporterar du till Director Accounting and Reporting Europe Division och tjänsten är placerad på Swedish Matchs huvudkontor på Sveavägen i Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av löpande redovisning kopplat till exempelvis anläggningstillgångar, punktskatter, löner mm. Du kommer även ansvara för delar i bokslutsarbetet samt att bistå vid upprättande av deklarationer och årsredovisningar. Redovisningsteamet på Europadivisionen arbetar verksamhetsnära och du kommer att vara delaktig i pågående projekt och utveckling relaterat till bland annat system samt bolagets processer och rutiner. Rollen innefattar sociala kontaktytor både inom organisationen men även med externa intressenter såsom bolagets revisorer.

Din profil
Du har en adekvat akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi tror att du idag arbetar som ekonomiassistent och vill ta nästa steg i en stor internationell koncern, alternativt att du är nyexaminerad och besitter erfarenhet av att arbeta med praktisk redovisning. Du har ett stort intresse av att fördjupa dig inom redovisning. Då Swedish Match är en internationell koncern ser vi gärna att du kan kommunicera på engelska i både tal och skrift. Du har även god erfarenhet av att arbeta i Excel.

Du som person
För att nå framgång i rollen som Assistant Accountant ser vi att du är en kvalitetsmedveten person som har ett gott öga för detaljer och struktur. Vidare har du en god självdisciplin och är van vid att arbeta effektivt mot uppsatta mål. Då rollen innefattar en del kontaktytor är det viktigt att du är hjälpsam och gillar att interagera med dina kollegor samt vid behov ställer krav gentemot organisationen. Då Swedish Match är en dynamisk organisation värdesätter vi din flexibilitet.

Ett vinnande lag: När du som medarbetare kommer till Swedish Match upptäcker du snart att vi verkligen menar allvar med vår vision och våra värderingar passion, ägarskap, innovation och kvalitet. Ett exempel på detta är att du mäts på värderingarna vid din årliga prestationsutvärdering. Som en del av Swedish Match förväntas du vara engagerad, motiverad och högpresterande medspelare. Därför har vi riktigt bra förmåner och erbjuder rättvisa, marknadsmässiga löner. Ett vinnande lag består av rätt person på rätt position. För att lyckas med det arbetar vi bland annat aktivt med jämställdhet. Hos oss jobbar därför oerhört stolta och professionella medarbetare tillsammans mot samma mål - en värld utan cigaretter. Varmt välkommen till ett vinnande lag!

Som en del i vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Swedish Match med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Hannah Flyborg på Prodiem, tfn 073- 303 36 11 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (10 dagar kvar)